VIDEO/50.000 în toată ţara împotriva lui Ponta / În Cluj s-au adunat 15.000 de oameni / 5.000 de protestatari din Bucureşti au mers la sediul PSD / Ieşi afară, javră ordinară / Ponta, nu rezişti nici cu mii de securişti! / Ponta, ce-a păţit procurorul Panait?

VIDEO/50.000 în toată ţara împotriva lui Ponta / În Cluj s-au adunat 15.000 de oameni / 5.000 de protestatari din Bucureşti au mers la sediul PSD / Ieşi afară, javră ordinară / Ponta, nu rezişti nici cu mii de securişti! / Ponta, ce-a păţit procurorul Panait?

Zeci de mii de romani au participat vineri seara la mitingurile de solidaritate cu romanii din strainatate in mai multe orase din tara, printre care Cluj Napoca, Bucuresti, Timisioara, Bacau, Arad, Oradea, Brasov, Bacau, Iasi, Galati, Slatina, Roman, Piatra Neamt sau Craiova. Recordurile de participare s-au inregistrat la Cluj (intre 10.000 si 15.000 - in functie de estimari) si Bucuresti (circa 5.000). Toate mitingurile au fost organizate pe Facebook si s-au transformat in mitinguri anti-Ponta si anti-PSD. Cei mai multi dintre participanti au fost tineri, si nu s-au inregistrat evenimente violente.

Liceenii din Slatina s-au mobilizat în oraşul condus de un condamnat la 4 ani pentru corupţie girat de Victor Ponta

Au fost citeva tensiuni doar in orasele unde PSD a organizat contra-manifestatii (Bacau, Craiova). De remarcat boicotul din partea multor televiziuni de stiri, cu exceptia Realitatea TV, Nasul TV si, pentru citeva momente, B1 TV.

Ora 22.00: Manifestantii au plecat de la sediul PSD, scandand "Auf Wiedersehen, Ponta!" (La revedere, Ponta - in lb. germana)

Ora 21.56: Numarul protestatarilor a scazut spre o mie, oamenii incep sa plece. Si o strigare din folclorul Facebook-ului: Puie Monta! Plus o alta noutate: Ponta, ce-a patit procurorul Panait?

 Ora 21.51: Se intoneaza imnul. Corect. Plus o strigare noua: "Ponta, nu rezisti nici cu mii de securisti!"

Ora 21.44: La aceasta ora, cind mitingul din Bucuresti e la apogeu, cu circa 5.000 de oameni in strada, doar Nasul TV transmite imagini LIVE.

Ora 21.42: Scandari in fata sediului PSD:

Antena 3, niste derbedei!
DNA, DNA, curata politica!
Jos Ciuma Rosia!
Melescanu, dupa Corlateanu!
Jos Ponta!
Rusine PSD!
Klaus Klaus Klaus, scapa-ne de Mickey Mouse!

Ora 21:40 Protestatarii canta imnul national si scandeaza "Jos ciuma rosie"

Ora 21.37: Manifestantii au ajuns la Sediul central al PSD si au inceput sa strige din toate puterile Jos PSD, Jos Ponta! Au blocat tot Bd. Kiselles.

Ora 21.36: Bucuresti - Protestatarii au trecut pe linga Ambasada Rusiei si au strigat "Putin nu uita, nici Moldova nu-i a ta"!

Ora 21:20 Protestarii din Bucuresti au plecat spre sediul PSD, numarul fortele de ordine a crescut sensibil. O banda de pe Bulevardul Kiseleff este blocata.

Ora 21.22: Protestatarii din Bucuresti striga in fata Guvernului "Ponta, nu uita tineretul nu te vrea" si "Plagiatorul ne fura viitorul!". Plus o cantare cu trimitere la isprava lui Geoana din 2009:
"Daciana, dragostea mea!"

Ora 20.55: Protestatarii bucuresteni au ajuns la Piata Victoriei, in fata Guvernului, numarul lor a ajuns la circa 5.000. Ei striga Dupa turul 2, Ponta la gunoi! Ieşi afară, javră ordinară!

Ora 20.51: Cluj - Pe întregul traseu, protestatarii sunt însoțiți de polițiști și jandarmi. Traseul protestatarilor a început pe Bulevardul Eroilor, continuă în Piaţa Avram Iancu – Calea Dorobanţilor, circulație restircționată pe 2 benzi – Aleea Bibliotecii – sens giratoriu Mărăşti – strada Fabricii – strada Bucureşti,circulație restricționată pe sensul de deplasare – strada Gorunului – strada Buftea – Bd. 21 Decembrie 1989 – strada Memorandumului – strada Petru Maior și se încheie în Piaţa Lucian Blaga,unde circulația va fi restricționată pe două benzi (Sursa: Vocea Transilvaniei).

Galaţi Cu două zile înainte de vot, cele două tabere ale candidaților la prezidențiale au organizat câte un miting. PSD și PC au scandat „Ponta președinte!”.

Suținătorii lui Iohannis au strigat „Jos Ponta!” și „Lăsați-i să voteze!”. Unii și-au susținut candidatul, ceilalți au strigat lozinci de susținere indirectă a contracandidatului lui Ponta, chemând la respectarea dreptului la vot în diaspora, înlăturarea lui Ponta și acuze de mită.

Ora 20:30: Brasov: Mitingul s-a incheiat dupa ce protestatarii au ajuns la Prefectura prin invitatia adresata participantilor de a se reintalni duminica seara la ora 20:30 si cu strigatul "Depontaminare".

 Ora 20:29 Timisoara: Din estimarile jandarmilor in Piata Victoriei sunt aproximativ 800 de persoane, pe cand organizatorii estimeaza peste 2.000 de participanti

Ora 20.27: Miile de manifestanti din Bucuresti au ajuns la Piata Romana, unde au intalnit un car de reportaj al Antenei 3. Toti manifestantii au inceput sa strige instantaneu Antena 3, niste derbedei!". Potrivit reporterilor HotNews.ro aflati la miting, numarul protestatarilor a sarit de 3.000.

Ora 20.24: Numarul bucurestenilor plecati la protest a sarit de cateva mii. Iata aici o FOTOGALERIE cu mitingul din Bucuresti de la Piata Universitatii (in fata Teatrului National, inainte de plecarea spre Piata Victoriei):

Ora 20.22: Realitatea TV anunta ca la Cluj sint 15.000 de oameni in strada

Ora 19.57: Protestatarii din Bucuresti au plecat de la Piata Universitatii spre Piata Victoriei, la Guvern. Au blocat o banda de pe Bulevardul Magheru.

Protest Universitate

 Mitinguri de solidaritate cu romanii din strainatate la Bucuresti, Cluj, Timisoara, Arad, Iasi, Craiova. Protestatarii din Bucuresti au plecat spre Guvern. Mii de oameni din toata tara striga: Victor Viorel Ponta, esti mai rau ca Ebola! / PSD, o mizerie / Klaus, Klaus, scapa-ne de Mickey Mouse 

Bacău

Ora 20.17: Numarul protestatarilor din Cluj a ajuns la 10.000, transmite Ziua de Cluj

Ora 20:16: Aproximativ 300 de galateni participa, vineri seara, la un mars de solidaritate cu romanii din diaspora care nu au reusit sa voteze in primul tur al alegerilor prezidentiale, scandand, totodata, lozinci impotriva premierului Victor Ponta, potrivit Mediafax. Ei scandează lonzinci precum: "Vrem o tară ca afara", "Mai multe sectii de votare pentru diaspora", "Dreptul la vot e un drept, nu o lonzica". O parte dintre manifestanti scandeza lonzinci impotriva premierului Victor Ponta, precum "Ponta nu uita/te asteaptă DNA", "Jos Ponta", "Tara se ridica, Ponta pica".

Ora 20:10 Protestatarii din Brasov au parcurs circa 5 kilometri si se indreapta din nou spre centrul orasului, scandand: "Victor Ponta patriot / nu stie imnul deloc", "Ponta ne uneste / pe toti la proteste"

Ora 19:30 Protest si in Zalau: Sute de persoane s-au adunat in fata prefecturii Salaj pentru a fi alaturi de romanii din diaspora. Oamenii scandeaza: "Nu va vindeti votul", "cand guvernul va vrea prost, platiti taxe fara rost" (Sursa: ZTV.ro)

ORA 19:25: La Brasov, mobilizarea a mai scazut un pic, se scandeaza "Avem o bucurie, Adam la puscarie", "15 noiembrie, inca o data", "Refuz, rezist, sunt anticomunist"

Ora 19.33: Protest si mars prin oras si la Oradea, cu sute de bihoreni scandind impotriva lui Ponta. Aproximativ 300 de oradeni au pornit intr-un mars impotriva lui Victor Ponta. Protestatarii scandeaza: PSD e PCR", "Uniţi votam de Ponta să scapam", "Ponta nu uita ca Oradea nu te vrea", "Rezultatul din Ardeal deziderat naţional" (Sursa: ebihoreanul.ro). Iata imagini:

19:22: Cateva sute de ieseni s-au adunat in fata Palatului Culturii pentru a-si arata solidaritatea cu romanii din strainatate, in urma unei mobilizari pe Facebook. In majoritatea lor tineri, acestia au venit inarmati cu pancarte, portavoci si sloganuri inspirate. Asezati in cerc, se scandeaza "Jos, Ponta", "Ponta nu uita Romania nu te vrea", "Ghinion, Iasul s-a trezit din somn", "Diaspora nu uita iasul e de partea ta" si "Vrem peste hotare sectii de votare". (Sursa: Ziarul de Iasi)

19.15: La Brasov, peste 500 de oameni scandeaza lozinci impotriva lui Ponta

 19.12: La Bucuresti sint deja circa 1.000 de manifestanti. Trotuarul din fata Teatrului National e neincapator. Scena protestului e plina de jandarmi

19.09: Manifestantii din Cluj au plecat in mars prin oras

19.04: Manifestatii au avut loc si in SlatinaPiatra Neamt si Roman, potrivit unor utilizatori de Facebook


19.03: Arad: Aproximativ 1.000 de persoane, la un miting pentru alegeri libere si anti-Ponta. Circa 1.000 de manifestanti s-au adunat la ora 17.00, in fata Casei Sindicatelor din centrul orasului, iar o ora mai tarziu au pornit in mars pe Bulevardul Revolutiei, prin fata Primariei si a Teatrului de Stat. (sursa - Mediafax)


19.01: Bucuresti: Sint peste 800 de oameni la miting si continua sa vina. Se scandeaza "Timisoara, Timisoara"!

18.59. La Timisoara se canta piesele lui Vali Sterian si se scandează „Ponta si ai lui, tradatorii neamului” sau „Ponta, nu uita, Timisoara nu te vrea” (sursa: tion.ro)

19.00: Scandare la Bucuresti: Ultima solutie, inc-o Revolutie!

18.58: La Cluj se striga Uniti Salvam Toata Romania!

18.54: La Bucuresti sint peste 500 de manifestanti, numarul continua sa creasca. Se striga: Mintiti poporul cu televizorul  si Premier acoperit, pentru tine s-a sfarsit!

18.53: Peste 800 sute de oameni au iesit in Piata Operei din Timisoara. Acestia au pancarte cu: "Arde-i cu votul tau!”, “Drept de vot pentru diaspora”, “Votati cu capul, nu cu stomacul”, “Alaturi de diaspora”, “Jos comunismul”, “Noua ne pasa”, “Game over”, “Vreau o tara ca afara”, “Unitar si indivizibil impotriva coruptiei si minciunii". Printre cei prezenti in Piata Victoriei se numara si personalitati ale orasului: scriitori, profesori, consilieri locali si revolutionari (Sursa: Opinia Timisoarei)


18.49: La Cluj, unul dintre protestatari citeste Declaratia de la Cluj, in 7 puncte:
Noi, cetateni ai municipiului Cluj, reuniniti in 14 noiembrie, cerem viitoarului presedinte sa-si asume urmatoarele puncte:
1. Drepturi cetatenesti. Respectarea dreptului la libera exprimare, la protest si la vot, inclusiv la votul prin corespondenta pentru Diaspora
2. Reformarea clasei politice, reducerea numarului de parlamentari. Inlesnirea infiintarii de noi partide politice. Limitarea numirilor politice in institutii
3. Justitie. Excluderea oricarei imixtiuni a politicului in justitie, respingerea imediata a proiectului Legii amnistiei si gratierii. Limitarea imunitatii demnitarilor la declaratiile politice
4. Alocarea a 6% din PIB pentru sanatate.

18.43: Craiova: In acest moment, in zona restaurantului Doljana s-au strans 1000 de craioveni, care scandeaza pentru alegeri corecte si un vot liber in diaspora. In incercarea de a se deplasa spre Piata "Mihai Viteazul", craiovenii sunt opriti de cordoane de jandarmi. Oamenii spun ca au incercat sa obtina de la Primaria Craiova autorizarea unui miting, dar au fost refuzati pe motiv ca in centru sunt alte manifestatii culturale. La fata locului au sosit si scutierii (sursa - Gazeta de Sud)

18.40: La Cluj sunt deja circa 5.000 de oameni, potrivit estimarii unor jurnalisti participanti la miting

18.39: Toate televiziunile transmit LIVE o declaratie a lui Victor Ponta, de la evenimentul semnarii unui protocol cu partidul lui Tariceanu, un partid care nu a fost inregistrat la tribunal. Evenimentul PSD a fost organizat excat la ora la care se stia ca vor fi organizate mitingurile din tara

18.33: La Cluj e fluierata copios Antena 3. Sint deja peste 2.000 de oameni in Piata Unirii, e posibil sa se plece in mars prin oras

18.30: Si la Bacau a avut loc un miting de solidaritate cu diaspora, contracarat insa de un miting organizat de PSD

18.29: In piata Mare din Sibiu s-au strans cateva sute de persoane

18.28: Si la Craiova se protesteaza, transmise Gazeta de Sud: Aproximativ 200 de persoane s-au strâns în zona restaurantului Doljana de pe Calea Unirii ca să militeze pentru alegeri corecte şi pentru un vot liber în diaspora. Craiovenii prezenţi poartă pancarte cu lozinci sugestive: “Jos comunismul!”, “Craiova răspunde apelului!” şi “Fiţi eroi în turul II!”. În paralel, în Piaţa “Mihai Viteazul” are loc un miting electoral neautorizat pentru susţinerea candidatului din partea PSD la fotoliul de preşedinte, Victor Viorel Ponta. Octavian Mateescu, directorul Poliţiei Locale Craiova, prezent în piaţă, a declarat că nu e vorba de un miting electoral şi că lumea a ieşit doar la “socializare”. Craiovenii adunaţi la restaurantul Doljana au încercat să-şi manifeste verbal nemulţumirea vizavi de votul din primul tur din diaspora, dar au fost opriţi de jandarmi. Momentan, ei flutură steagul României şi cu fiecare minut care trece li se alătură alţi craioveni.

18.26: La Bucuresti, in Piata Universitatii se cinta imnul national Desteapta-te romane!. Mai devreme s-a strigat DNA, DNA curata politica!

18.25: Si la Sibiu au inceput sa se adune protestatarii. Sunt deja cateva sute de manifestanti

18.22: La Cluj, un vorbitor se adreseaza multimii: Are dreptate Victor Ponta, ne uneste! Uitati-va la noi! Si Ceausescu le-a dat vacanta studentilor la Timisoara ca sa nu se propage revolutia, Ponta face la fel!

18.18: Lumea continua sa vina la Bucuresti, in fata Teatrului National

18.13: Si in Bucuresti, la Piata Universitatii (trotuarul din fata Teatrului National) s-au strins circa 500 de oameni, care scandeaza:

Ponta la gunoi, dupa turul 2
Jos, Ponta, jos, esti un mincinos
BEC nu uita Constitutia!
Vrem sectii de votare peste hotare

18.13: Si in Bucuresti, la Piata Universitatii (trotuarul din fata Teatrului National) s-au strins citeva zeci de oameni

18.11: In Timisoara, in Piata Victoriei, sunt cateva zeci de tineri, unii dintre ei purtand steagurile tuturor provinciilor istorice, transmite Gandul

18.10: In Cluj Napoca s-au strans deja cateva sute de manifestanti in centrul orasului, majoritatea tineri



PROTEST LA SEDIUL PSD


oradea


zalău


bucuresti


cluj


oradea


sibiu


craiova


bucureşti


bucureşti


bucureşti


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”