Vocea românilor pentru Iohannis, după slujbă: ,,Deschideţi fabrici, să se întoarcă băiatul din Spania!''/VIDEO

Preşedintele ţării a participat duminică la liturghia de la Catedrala Ortodoxă din Sibiu, unde slujba a fost condusă de mitropolitul Laurenţiu Streza.
  Mitropolitul Ardealului, Laurenţiu Streza, a spus, în predica pe care ţinut-o la catedrala din Sibiu, că se simte onorat de faptul că preşedintele Iohannis a participat la slujbă şi a afirmat că şi patriarhul Daniel îl aşteaptă pe şeful statului la o slujbă.

Mitropolitul Ardealului, Laurentiu Streza, i-a transmis presedintelui Klaus Iohannis, cu ocazia slujbei de duminica dimineata din Catedrala Mitropolitana Ortodoxa de la Sibiu, o invitatie pentru o intalnire din partea Patriarhului Bisericii Ortodoxe Romane, Preafericitul Daniel, transmite Agerpres.

Iohannis a confirmat, la iesirea de la slujba, ca se va intalni cu Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, PFP Daniel.

 După predică, în jurul orei 11.45, Iohannis a ieşit din catedrală însoţit de IPS Laurenţiu Streza, cei doi făcând două fotografii pe scările lăcaşului de cult.

 Ulterior, preşedintele a dat mâna cu mai multe persoane aflate în curtea lăcaşului de cult şi le-a urat românilor „La mulţi ani!” şi „un an 2015 binecuvântat”. 

 Apoi, Iohannis a intrat împreună cu Laurenţiu Streza în reşedinţa mitropolitului, unde a stat circa 20 de minute, iar la ieşire preşedintele a salutat oamenii şi le-a spus din nou „La mulţi ani!”. O voce din mulţime i-a strigat preşedintelui să deschidă fabrici, să se întoarcă băiatul din Spania: ,,Deschideţi fabrici, să se întoarcă băiatul din Spania!'', s-a auzit din mulţime.

 Klaus Iohannis a ajuns la Catedrala Mitropolitană Ortodoxă din Sibiu. El a venit fără soţia sa, Carmen.

 „La ora 10, particip la liturghia duminicală de la Catedrala Mitropolitană Ortodoxă, cu hramul Sfânta Treime, din Sibiu. Slujba va fi condusă de Mitropolitul Ardealului și Arhiepiscop al Sibiului, Laurențiu Streza. Potrivit pravilelor Bisericii Ortodoxe Române, în calitate de creștin luteran, voi participa numai la prima parte a liturghiei, care se încheie cu citirea Evangheliei.

 Astfel, voi fi alături de toți românii ortodocși care, în primele zile ale anului 2015, se roagă pentru sănătate, înțelepciune și pace. Pe parcursul mandatului meu, voi fi prezent, periodic, la ceremoniile religioase ale cultelor legal recunoscute din țara noastră”, a scris Klaus Iohannis pe Facebook. 

Ultima dată când Klaus Iohannis a mers la o slujbă ţinută la Catedrala Ortodoxă a fost în 2011, cu prilejul canonizării mitropolitului Andrei Şaguna.

Mitropolitul Ardealului, Laurențiu Streza, este primul înalt ierarh ortodox de la care fostul edil al Sibiului a cerut binecuvântarea atunci când a decis să candideze la Preşedinția României, chiar dacă este de confesiune luterană.

 Lăcaşul de cult, ridicat la începutul secolului XX, după modelul celebrei Hagia Sofia de la Constantinopol, este un simbol pentru Mitropolia Ardealului.

Apropierea de biserică a familiei Iohannis este recunoscută. Prima doamnă a postat pe o reţea de socializare o fotografie cu preşedintele aflat în faţa unei icoane, sub care a scris "Biserica, locul unde toată lumea îşi poate găsi liniştea sufletească!". 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Nouriel Roubini / Urmează un deceniu de criză economică. Recesiunea va fi fără precedent

2 Festival de pesedism în PNL! După ce și-a pus verișoara la Antibiotice SA, ministrul Tătaru face presiuni să-ș…

3 VIDEO Rareș Bogdan, atac la piloșii vârâți de PNL în diverse sinecuri: M-am săturat să răspund pentru imbecili…

4 Ți se face scârbă! / Consilierul lui Orban, acuzat că distruge o instituție cu proiecte de sute de milioane de d…

5 PSD / ALDE, groparii României / Oficiul pentru Achiziții Centralizate, creat de Dăncilă, a luat doar hârtie înaint…

recomandări

Te ia DNA: Camelia Gavrila

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Imagini din toată lumea de la eclipsa / superluna de aseară