Vorbe goale/Diaconescu cere clasei politice să aibă veriticalitatea de a ELIMINA IMUNITATEA, sub orice formă

Vorbe goale/Diaconescu cere clasei politice să aibă veriticalitatea de a ELIMINA IMUNITATEA, sub orice formă

Diaconescu a arătat că în ultimele zile s-au purtat mai multe discuţii, mai mult sau mai puţin de substanţă, în zona politică, în ceea ce priveşte imunitatea politicienilor şi a precizat că, în mod categoric, în contextul a ceea ce se întâmplă în Parlamentul României, opinia Fundaţiei Mişcarea Populară este că ”aplicarea prevederilor constituţionale şi a standardelor morale şi etice este pervertită la nivelul clasei politice”.

Potrivit lui Cristian Diaconescu, ”dacă în cazul parlamentarilor, fără un act precesual cum ar fi reţinerea, percheziţia, arestarea, urmărirea penală continuă, atunci când este vorba de foştii miniştri, urmărirea penală este blocată printr-un vot politic, în Parlament”, precizând că a devenit consecventă această atitudine din partea politicienilor.

”În opinia noastră, prevederile constituţionale au devenit inoperante. Haideţi să nu ne mai păcălim unii pe alţii. Solicit întregii clase politice româneşti să aibă verticalitatea interioară pentru a elimina imunitatea sub orice formă se manifestă aceasta, din zona conastituţională, legală şi din orice alt domeniu. Să nu mai discutăm despre acest lucru. În faţa legii toţi suntem egali”, a arătat Diaconescu.

El a mai spus că, dacă politicienii au încredere în justiţie, aşa cum afirmă pe toate drumurile, nu vede de ce aceştia s-ar teme de sesizări, plângeri neîntemeiate, pentru că aceste plângeri pot fi foarte simplu rezolvate de instanţele judiciare.

”În opinia mea, inclusiv preşedintele României, ca şi orice alt cetăţean, trebuie să se supună în egală măsură răspunderii legii”, a ţinut să precizeze Diaconescu.

El a afirmat că ”toţi, indiferent de funcţie, trebuie să fie egali în faţa legii”, iar instanţele trebuie să fie lăsate să decidă dacă, la un moment dat, în poziţiile în care se află, pot fi subiectul unor atacuri politice sau de orice alt fel sau este o situaţie care necesită o răspundere în faţa legii.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”