Zgonea: Am primit scrisoarea preşedintelui, nu am obligaţia să o prezint plenului. Băsescu face lobby

Zgonea: Am primit scrisoarea preşedintelui, nu am obligaţia să o prezint plenului. Băsescu face lobby

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, miercuri, că a primit scrisoarea preşedintelui Traian Băsescu în privinţa OUG pentru acciză, menţionând că nu există obligaţia de a o prezenta Biroului permanent sau plenului.

Zgonea: Am primit scrisoarea preşedintelui, nu am obligaţia să o prezint plenului. Băsescu face lobby (Imagine: Gabrel Petrescu/Mediafax Foto)

"E o scrisoare pentru mine, nu am obligaţia să o pun în plen, este o scrisoare a preşedintelui Traian Băsescu în care mă roagă pe mine să depun toate eforturile din punct de vedere al Regulamentului pentru a schimba percepţia cu privire la ordonanţa cu acciza şi să nu o votăm, dar este o scrisoare de persuasiune, este o campanie de lobby a preşedintelui", a afirmat Zgonea.

El a arătat că memoria sa instituţională şi mandatul său de deputat vor ţine cont de această activitate de lobby pe care preşedintele o face.

"Se face un lobby, eu îl consider normal, mă uit şi la angajamentele statului român semnate de către premier cu FMI, CE şi BM. În momentul în care ai astfel de angajamente trebuie să fi foarte atent cu ceea ce spui şi mai ales cu ceea ce ar trebui să votezi. Eu votez în cunoştinţă de cauză, iar votul meu este imperativ, nu poate nimeni să mă forţeze să votez cum vrea domnia sa, votez cum vreu eu", a precizat Zgonea.

Valeriu Zgonea a arătat că Traian Băsescu a publicat scrisoarea pe site-ul Preşedinţiei, este publică şi el nu este obligat să o discute în Biroul Permanent.

"Bănuiesc că şi pe celelalte 402 le va publica astfel încât site-ul Preşedinţiei va fi plin de scrisori pe care le va trimite deputaţilor, plus cele 190 de la Senat. Nu trebuie să ne supere", a mai spus Zgonea.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la aeroport, înainte de plecarea la Summit-ul UE-Africa, că va transmite câte o scrisoare fiecărui deputat, similară celei transmise preşedintelui Camerei Deputaţilor, în care va cere respingerea Ordonanţei de introducere a accizei pe combustibil.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...