Atletism-CE: Medalie de bronz obținută de Marian Oprea, la triplusalt

Atletism-CE: Medalie de bronz obținută de Marian Oprea, la triplusalt

Triplusaltistul Marian Oprea a adus, sâmbătă, delegației României, a doua medalie de bronz la actuala ediție a Campionatelor europene de atletism în sală de la Praga, clasându-se pe locul 3 cu un rezultat de 16,91 m, la numai 2 ore după ce Florentina Marincu obținuse tot o medalie de bronz, la lungime, cu un nou record european de junioare (6,79 m).

Așadar, după ce mezina delegației noastre (18 ani) a cucerit medalia de bronz, liderul de palmares și de vârstă al echipei noastre atletice, Marian Oprea, și-a adjudecat încă o medalie într-un palmares care cuprinde și un argint la Jocurile Olimpice, dar și titluri mondiale la juniori și alte medalii la mondialele și indoor și în aer liber.

Succesele zilei de sâmbătă sunt cu atât mai meritorii, cu cât la precedenta ediție, de la Goteborg, atleții din țara noastră nu reușiseră să urce pe podiumul de premiere.

Om de concurs, "Struțul", cum este numit de toată lumea atletismului și nu numai, și-a depășit, la fiecare dintre săriturile reușite, cea mai bună performanță a sezonului, deși nu s-a pregătit special pentru sală, ținta lui fiind JO de la Rio de anul viitor. A început cu 16,75 m, a continuat cu 16,91 m, după care a mai avut sărituri reușite de 16,80 m și 16,73 m, toate peste cel mai bun rezultat din acest sezon, 16,65 m, obținut chiar în calificări, la Praga.

Medalia de aur a fost cucerită de campionul olimpic, portughezul Nelson Evora, originar din Insulele Capului Verde, cu 17,21 m, în timp ce argintul a revenit spaniolului Pablo Torrijos, cu un nou record național — 17,04 m.

Clasamentul final al probei masculine de triplusalt este următorul:
1. Nelson Evora (Portugalia) — 17,21 m
2. Pablo Torrijos (Spania) — 17,04 m
3. MARIAN OPREA (ROMÂNIA) — 16,91 m
4. Aleksei Fiodorov (Rusia) — 16,88 m
5. Gheorghi Țonov (Bulgaria) — 16,75 m
6. Dmitri Sorokin (Rusia) — 16,65 m
7.Dmitri Platnișki (Belarus) — 16,43 m
8. Rumen Dimitrov (Bulgaria) — 16,36 m
Proba masculină de săritura cu prăjina a revenit, pentru a 4-a oară consecutiv, francezului Renaud Lavillenie, cu 6,04 m, nou record al competiției. El a încercat să-și bată propriu record mondial, stabilit cu 6,16 m anul trecut la Donețk, dar a ratat de 3 ori la 6,17 m. Argintul a intrat în posesia rusului Aleksandr Gripici, iar cea de bronz polonezului Piotr Lisek, ambii cu 5,85 m.
Alte rezultate din finalele de sâmbătă: 3.000 m feminin: Elena Korobkina (Rusia) — 8'47"62/100; înălțime feminin: Maria Kucina (Rusia) — 1,97 m; 400 m: Natalia Pihida (Ucraina) — 51"96/100; aruncarea greutății feminin: Anita Marton (Ungaria) — 19,23 m, nou record național.
Duminică, în ultima zi a acestei a 33-a ediții a CE indoor, România va avea 2 reprezentanți: Cristina Bujin, în finala la triplusalt (de la ora 17,25) și Cristian Câmpeanu, la 60 m, care va concura mai întâi la ora 15,57 în semifinale și, în caz că se califică, la ora 18,15 în finală. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Recucerirea Insulei Șerpilor de către Rusia - consecințe majore pentru România care poate deveni furnizor energetic inclusiv pentru Europa de Est

2 VIDEO O întreagă formație de atac a armatei ruse a fost distrusă după ce a intrat într-un câmp minat

3 Cum a devenit interlopul Calu proxenetul șef din Tenerife. O fostă membră PRM, colegă de dosar

4 Șansele tancurilor rusești în fața celebrelor blindate americane M1 Abrams, care ar putea ajunge în Ucraina

5 Rușii sună să se predea, înainte de a ajunge pe front. Trimiși la război fără antrenament și fără mâncare: mărturii din prima linie