A fost greu să pierd trei finale la Wimbledon, dar minunat să o câștig pe a patra, afirmă Tecău

A fost greu să pierd trei finale la Wimbledon, dar minunat să o câștig pe a patra, afirmă Tecău

Tenismanul român Horia Tecău a declarat, sâmbătă, după ce a câștigat proba de dublu la Wimbledon, alături de olandezul Jean-Julien Rojer, că a fost greu să piardă de trei ori finala la All England Club, dar minunat să se impună la a patra încercare.

"Sunt extrem de fericit. Am mai jucat trei final aici. A fost foarte greu din punct de vedere emoțional să pierd aceste finale, pentru că este unul dintre turneele mele favorite. Am câștigat aici (la Wimbledon, n. red.) de două ori ca junior și am dorit să revin și să câștig și ca profesionist'', a declarat Tecău după finală.

''A fost greu să pierd trei finale. A fost minunat să o joc pe a patra. Au fost două săptămâni extraordinare pentru noi, cu unele meciuri foarte dificile. Am fost puțin nervos dimineață înaintea celei de-a patra finale, pentru că am pierdut deja trei. Am vrut să o abordez în modul corect, am profitat de șansă azi, am jucat așa cum am vrut și ne-am bucurat de meci'', a completat campionul român.

Jean-Julien Rojer și Horia Tecău au câștigat primul lor titlu de Grand Slam la dublu, în fața perechii Jamie Murray (Marea Britanie)/John Peers (Australia), cu 7-6 (5), 6-4, 6-4, într-o oră și 52 de minute.

Rojer este primul jucător olandez care ia un titlu de Mare Șlem la dublu de la Paul Haarhuis în 2002 la Roland Garros, iar Tecău a devenit primul român care ia un titlu de Grand Slam la dublu de la Ilie Năstase, care s-a impus în 1975, la US Open.

Tecău pierduse trei finale consecutive la Wimbledon, alături de suedezul Robert Lindstedt, în 2010, 2011 și 2012.

Acest succes le oferă lui Rojer și Tecău o mare șansă de calificare pentru Turneul Campionilor de la final de an competițional, pentru al doilea sezon consecutiv.

"Este unul dintre cele mai mari, dacă nu cel mai important meci pe care l-am jucat", a declarat Rojer, citat de site-ul ATP. "Și eu am fost emoționat, ca și Horia. Avem o legătură puternică pe teren și am simțit că ne putem impune împreună. Nu a trebuit să suporte singur presiunea și nici eu, de asemenea. Cred că dacă simți acest lucru în aceste momente totul devine mai ușor", a explicat Rojer.

Tecău și Rojer au salvat o minge de meci în turul al doilea, în fața perechii Andre Begemann/Julian Knowle, de care au trecut în setul decisiv cu 15-13 și au avut un meci foarte dificil în semifinale, contra perechii Florin Mergea/Rohan Bopanna, care eliminase anterior principalii favoriți, frații americani Bob și Mike Bryan.

Perechea româno-olandeză și-a adjudecat opt titluri ATP anul trecut și pe al nouălea în 2015, învingând în finala de la Rotterdam chiar perechea Murray/Peers.

Andy Murray l-a urmărit din tribune pe fratele său Jamie pierzând prima sa finală de Grand Slam. Murray și Peers eliminaseră campionii en titre /Vasek Pospisil (Canada)/Jack Sock (SUA) în optimile de finală, iar în sferturi au trecut de Alexander Peya/Bruno Soares. AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria