Ancheta privind moartea rutierului Marco Pantani, redeschisă. "Pantani a fost ucis", scrie presa italiană

Ancheta privind moartea rutierului Marco Pantani, redeschisă. "Pantani a fost ucis", scrie presa italiană

Justiţia italiană a redeschis ancheta legată de decesul rutierului Marco Pantani, găsit mort într-o cameră de hotel în 2004, pentru a determina dacă acestuia nu i s-a administrat o supradoză de cocaină, anunţă presa italiană.

Marco Pantani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Marco Pantani ar fi fost lovit şi obligat să bea cocaină (amestecată cu apă)", scrie Gazzetta dello Sport, care titrează "Pantani a fost ucis" şi menţionează că Parchetul din Rimini a redeschis ancheta.

Pentru La Repubblica, ipoteza crimei este "o lovitură de teatru", dar care se prefigura într-o carte scrisă în 2007 de jurnalistul francez Philippe Brunel, intitulată "Viaţa şi moartea lui Marco Pantani".

"Singurătatea pe care o căuta pedalând cu atâta bucurie a fost o ultimă şi dificilă parteneră. Dar dacă a fost cineva care l-a împins să facă acest ultim pas, atunci trebuie să se ştie", scrie cotidianul.

Această nouă ipoteză este urmare a concluziilor unei noi expertize medico-legale a profesorului Francesco Maria Avato. Acesta susţine că "marea cantitate de drog găsită în corpul lui Pantani nu ar fi putut fi luată decât dacă era diluată în apă".

Mama lui Pantani, Tonina, care nu a crezut niciodată în ipoteza sinuciderii, a postat pe pagina de Facebook, un mesaj în care confirmă redeschiderea anchetei.

"În urmă cu 16 ani, la 2 august (1998), Marco triumfa în Turul Franţei, iar astăzi, la zece ani de la moartea sa, vă anunţ pe toţi cei care au crezut şi l-au iubit pe Marco al meu: ancheta a fost redeschisă penru omucidere", a scris ea.

La 14 februarie 2004, Pantani, care avea 34 de ani, a fost găsit mort într-o cameră de hotel din Rimini.

Potrivit diagnosticului medicului legist Giuseppe Fortuni, el a murit din cauza unei supradoze de cocaină.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Priviți, „dihăniile” HIMARS au început să „lucreze” asupra armatei ruse!

2 VIDEO Un soldat rus, lovit de o grenadă în timp ce îşi făcea nevoile

3 Serviciu secret / Putin nu mai are viață lungă

4 FOTO Rămas fără comandanți, Vladimir Putin a trimis pe frontul din Ucraina un general obez aflat la pensie / Ce se știe despre generalul Pavel

5 VIDEO O filmare cu coloana oficială a lui Putin „alergând” spre Kremlin a stârnit controverse în Rusia