Andreea Mitu s-a calificat în optimile turneului WTA de la Charleston

Andreea Mitu s-a calificat în optimile turneului WTA de la Charleston

Jucătoarea română de tenis Andreea Mitu s-a calificat în optimile de finală ale turneului WTA de la Charleston (Carolina de Sud), dotat cu premii totale de 731.000 de dolari, miercuri, după o victorie surprinzătoare cu 6-2, 6-2 în fața valoroasei croate Ajla Tomljanovic. Mitu (23 de ani), aflată pe locul 107 în lume, a învins-o clar pe adversara sa, după doar o oră și 10 minute de joc, în care Tomljanovic nu a avut decât două șanse de break, ambele salvate de româncă.

Tomljanovic (21 ani), care ocupă locul 60 în ierarhia WTA, o învinsese în primul tur pe Alexandra Dulgheru (68 WTA), cu 7-6 (5), 4-6, 6-4.

Croata este a doua victimă importantă reușită de Mitu, care în primul tur a trecut de Varvara Lepchenko (SUA), a zecea favorită (30 WTA), retrasă la scorul de 6-1, 2-1 pentru bucureșteancă.

Andreea Mitu, la cea mai bună performanță a carierei, și-a asigurat un cec de 8.670 dolari și 55 puncte WTA, iar în optimi o va înfrunta pe învingătoarea dintre americanca Madison Keys și Katerina Bondarenko (Ucraina).

Mitu este a doua reprezentantă a României care și-a asigurat prezența în optimile turneului din Carolina de Sud, după ce Irina Begu (N. 13) a dispus cu 6-0, 6-7 (4), 6-4 de kazaha Iaroslava Șvedova, urmând să joace cu rusoaica Ekaterina Makarova, a doua favorită. AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /