Angel Di Maria, o afacere de 47 de milioane de euro. Primul transfer al argentinianului a "costat" 26 de mingi

Angel Di Maria, o afacere de 47 de milioane de euro. Primul transfer al argentinianului a "costat" 26 de mingi

Oficial, la mijloc a fost neînţelegerea dintre club şi jucător, acesta din urmă solicitând o creştere salarială de la 3,5 milioane de euro la opt milioane de euro, în vreme ce conform declaraţiilor, lui Di Maria nu i se poutea oferi mai mult de şase milioane de euro pe an.
Adevărul este însă că Real a vrut să-l vândă şi pentru a-i face loc lui James, dar şi pentru a mai recupera din banii investiţi. Aşa a făcut şi anul trecut, când Mesut Ozil a plecat la Arsenal, pentru că venise Gareth Bale, de la Tottenham. Iar oferta lui Manchester a depăşit orice aşteptări. Aşa a ajuns Angel Di Maria cel mai scump jucător vândut de Real Madrid, dar în acelaşi timp şi cel mai scump cumpărat vreodată de Manchester United.
Iar pentru Real Madrid, Di Maria chiar a fost o afacere. Argentinianul a fost cumpărat în 2010 de la Benfica Lisabona cu 33 de milioane de euro - era primul jucător dorit de Jose Mourinho şi şefii Realului i-au făcut acest hatâr portughezului – şi după patru ani a fost vândut cu 80 de milioane de euro. Deci un profit mai mult decât dublu, de pe urma unui fotbalist care n-a avut chiar un salariu fabulos, fiind mult sub Ronaldo, Bale sau alte vedete madrilene.
Primul transfer: 26 de mingi
Pentru Di Maria, postura de cel mai scump jucător vândut, respectiv cumpărat, din istoria a două dintre cele mai mari cluburi ale lumii, e ceva la care nimeni nu s-ar fi gândit vreodată. În copilărie, când juca fotbal pe străzile din El Churrasco, o suburbie a oraşului Rosario, oraşul natal al lui Messi, lui Angel i se spunea „Fideo”, în traducere Tăiţel, deoarece avea picioarele foarte subţiri. Puştiul slăbuţ avea însă o energie fantastică şi un control al mingii remarcabil. De asta părinţii l-au trimis la un club obscur El Torito, o grupare de cartier, unde Di Maria şi-a luat rolul în serios şi a început să-şi construiască vise. Primul său transfer a costat 26 de mingi, câte una pentru fiecare gol marcat în ediţia respectivă a campionatului de juniori. De la Rosario Central, care l-a cumpărat pe mingi, Di Maria a plecat în Europa, când avea 19 ani, la Benfica. Şi poate faptul că lusitanii au dat pe un puşti 25 de milioane de euro a prevestit ascensiunea cotei de piaţă a lui Di Maria, vândut acum de Real cu 80 de milioane de euro.
Englezii cred că Di Maria poate fi pentru Manchester United ceea ce e Cristiano Ronaldo pentru Real Madrid. Adică, omul care să tragă echipa după el, nu doar pe teren, ci şi prin veniturile generate de marketing. În fond, „diavolii” vând în jur de 1,5 milioane de tricouri pe an, fiind lideri mondiali la acest capitol. Fotbalistic, Manchester se bazează pe Di Maria pentru a produce explozia în jocul echipei. United, cu un nou antrenor, olandezul Louis Van Gaal, a început prost sezonul şi are doar un punct după două etape, echipa fiind bântuită de coşmarul din sezonul trecut, cel mai slab din ultimii 25 de ani, în care n-a prins nici măcar un loc de Liga Europa. Blazonul şi tradiţia n-au fost însă înghiţite de insucces, pentru că în vară, sefii clubului au semnat cel mai mare contract ed sponsorizare din istoria fotbalului, în valoare de 750 de milioane de lire sterline, acceptând ca din 2015-2016 echipa să fie îmbrăcată de adidas, pe următorii zece ani.

8 milioane de euro va primi anual Di Maria de la Manchester în următorii cinci ani

Cele mai scumpe achiziţii ale lui United
Jucător De unde a venit An Sumă
Di Maria Real 2014 80
Mata Chelsea 2014 46,5
Berbatov Tottenham 2008 38,5

Top vânzări din istoria Realului
Jucător Destinaţie An Sumă
Di Maria Man. United 2014 80
Ozil Arsenal 2014 50
Higuain Napoli 2013 35

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...