Anghel Iordănescu: Fotbalul românesc avea nevoie de această calificare

Anghel Iordănescu: Fotbalul românesc avea nevoie de această calificare

Selecționerul echipei naționale a României, Anghel Iordănescu, a declarat că fotbalul românesc avea nevoie de calificarea la EURO 2016, obținută duminică seara, la Torshavn, printr-o victorie cu 3-0 în fața reprezentativei Insulelor Feroe.

''Eu zic că fotbalul românesc avea nevoie de această calificare. Eu sper ca această calificare să aducă multe schimbări în fotbalul românesc, pentru că avem nevoie de ele'', a declarat Iordănescu, după meci, la TVR1.

''Ne bucurăm că am obținut calificarea, suntem foarte fericiți, dar am fi vrut să reușim asta încă de la București, cu Finlanda, pentru că voiam să împărțim bucuria cu fanii, cu suporterii pe care i-am dezamăgit'', a adăugat selecționerul.

Iordănescu a precizat că victoria de la Torshavn este a ''băieților, care au dat totul, au jucat foarte bine din punct de vedere tactic, au făcut risipă de efort. Meritam calificarea. Regretul este ca nu am reușit să o obținem mai devreme, pentru a nu mai ține suporterii și lumea fotbalului în suspans''.

Antrenorul naționalei l-a felicitat pe Budescu, ''pentru golurile marcate, pentru prestație'', dar a ținut să sublinieze că acest lucru îl merită întreaga echipa, care nu a pierdut niciun joc și primit doar două goluri.

Totodată, Iordănescu nu a uitat să menționeze meritul fostului selecționer, Victor Pițurcă, afirmând că ''și-a adus o foarte mare contribuție la calificare''.

''A fost o campanie destul de grea, cu toții am crezut că va fi o trecere în revistă simplă, dar s-a dovedit o grupă echilibrată'', a mai spus tehnicianul.

Iordănescu a refuzat să ofere detalii despre viitorul său la echipa națională, precizând că acum vrea să se bucure de calificare, iar după aceea va discuta și despre rămânerea sa la reprezentativă, cu care are contract până după EURO 2016.

Naționala de fotbal a României s-a calificat la EURO 2016, duminică seara, după ce a învins reprezentativa Insulelor Feroe cu scorul de 3-0 (2-0), la Torshavn, în ultimul său meci din Grupa F a preliminariilor . Golurile marcate de Constantin Budescu (4, 45+1) și Alexandru Maxim (82) au parafat calificarea. România a obținut a cincea calificare la un turneu final de Campionat European, după cele din 1984 (tot Franța), 1992, 2000 și 2008. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...