Anghelache: Criteriul financiar îl bate pe cel sportiv, cluburile fără licenţă retrogradează

Anghelache: Criteriul financiar îl bate pe cel sportiv, cluburile fără licenţă retrogradează

Preşedintele FC Dinamo, Constantin Anghelache, a declarat că în Adunarea Generală a LPF nu s-a discutat despre modalitatea de înlocuire a cluburilor care nu obţin licenţa deoarece în actualul regulament "criteriul financiar îl bate pe cel sportiv" şi în consecinţă grupările sunt retrogradate.

Constantin Anghelache (Imagine: Octav Ganea / Mediafax Foto)

"Nu s-a discutat despre modul în care vor fi înlocuite cluburile fără licenţă. Avem regulament în care scrie foarte clar că echipele care nu vor fi licenţiate vor retrograda. În regulament scrie că ultimele patru echipe retrogradează, în cazul în care o echipă nu e licenţiată, se reface clasamentul. Şi atunci locul 18 rămâne vacant şi o luăm de jos în sus: 18 a retrogradat, 17, 16 şi 15 la fel. Dar una care a fost pe un loc şi nu s-a licenţiat a devenit ultima. Deci tot ultimele patru retrogradează. Adică criteriul financiar îl bate pe cel sportiv", a spus Anghelache la finalul Adunării Generale Extraordinare a LPF de miercuri.

Referitor la propunerea pe care FRF o aşteaptă de la LPF privind modalitatea de înlocuire a cluburilor care nu obţin licenţa, Anghelache a afirmat: "Am discutat la diverse şi am hotărât că noi avem regulament şi să se aplice acesta care este".

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, declarase, luni, că aşteaptă o propunere din partea Adunării Generale a LPF în ceea ce priveşte modalitatea de înlocuire în campionatul Ligii I a eventualelor cluburi care nu obţin licenţa pentru sezonul 2014-2015.

"La sfârşitul acestei luni va avea loc o Adunare Generală a LPF în care se va discuta o propunere din acest punct de vedere (n.r. - cine să ocupe locul lăsat liber de o echipă care nu primeşte licenţa). Aşteptăm votul din cadrul Adunării Generale a LPF. În ceea ce priveşte celelalte regulamente sunt în situaţia de a spune că le-am moştenit şi pe care trebuie să le corectăm din mers", a spus, luni, Burleanu, adăugând că la 28 mai, data următoarei şedinţe a Comitetului Executiv al FRF, se va cunoaşte exact modul în care se va modifica regulamentul.

Adunarea Generală Extraordinară a LPF de miercuri a aprobat situaţiile financiare anuale aferente anului 2013 şi bugetul de venituri şi cheltuieli pentru anul 2014 cu unanimitate de voturi.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?