Atletism-CE: Cristina Bujin, locul 6 la triplusalt, România încheie Europenele cu 2 medalii de bronz

Atletism-CE: Cristina Bujin, locul 6 la triplusalt, România încheie Europenele cu 2 medalii de bronz

Trimisul Agerpres, Teodora Oprea, transmite: Cristina Bujin (triplusalt) a fost ultima reprezentantă a țării noastre la Campionatele Europene de atletism indoor de la Praga, unde a ocupat locul 6, cu rezultatul de 13,91 m, după o întrecere de mare intensitate, care și-a pus amprenta asupra sportivei noastre, creditată înainte de întreceri cu un rezultat de 14,28 m, care i-ar fi adus tot locul 6, însă.

Proba feminină de triplusalt s-a desfășurat la cel mai înalt nivel, învingătoarea, favorită, de altfel, Ekaterina Koneva (Rusia) obținând cel mai bun rezultat mondial al anului, cu 14,69 m, medalia cu argint a fost câștigată de Gabriela Petrova (Bulgaria), cu 14,52 m, în timp ce Hanna Knyaznyeva (Israel), locul 3, a bătut din nou recordul național al țării sale de adopție, cu 14,49 m.

În reuniunea de duminică a mai fost o prezență românească, multipla campioană olimpică, mondială și europeană în probele de semifond, actualul ministru al Tineretului și Sportului, Gabriela Szabo, care este și membră a Comitetului Executiv al Asociației europene de atletism (EAA) și a premiat medaliatele la 1.500 m.

Astfel s-a încheiat participarea atleților români la această a 33-a ediție a Europenelor indoor, unde sportivii noștri au avut o comportare meritorie, cu două medalii de bronz, cucerite de Florentina Marincu, la săritura în lungime, cu 6,79 m, nou record european de junioare, și Marian Oprea, la triplusalt, cu 16,91 m. De asemenea, au fost obținute și un loc 4, la lungime, prin Alina Rotaru, și acest loc 6, al Cristinei Bujin, la triplusalt.

Semnificativ este și faptul că trofeele pentru delegația României la Praga au fost obținute de cea mai tânără componentă, 18 ani, și de cel mai experimentat atlet, la 33 de ani, ca un semn al potențialului continuu de înnoire pentru atletismul românesc, în care generațiile se completează una pe alta, într-o disciplină cu o concurență acerbă pentru primele locuri la marile întreceri.

Olandeza Dafne Schippers a cucerit medalia de aur la 60 m, cu 7"05/100, egalând cea mai bună performanță mondială a anului, în timp ce britanica Dina Asher-Smith s-a clasat a doua cu un nou record național — 7"08/100, iar medalia de bronz a revenit germanei Verena Sailer — 7"09/100.

La înălțime bărbați, cei 3 ocupanți ai podiumului au avut același rezultat, 2,31 m, fiind departajați de numărul de încercări. Primul a fost rusul Daniil Șeplakov, al doilea Silvano Chesani (Italia), grecul Adonios Chesani fiind al treilea. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 Lucruri pe care nimeni nu le spune la televizor și nu numai...