Atletism: Triplă franceză la 60 m garduri, la CE de la Praga

Trimisul Agerpres, Teodora Oprea, transmite: Proba masculină de 60 m garduri s-a încheiat cu o triplă franceză, după o cursă splendidă, în care cei trei ocupanți ai podiumului de premiere, Pascal Martinot-Lagarde, Dimitri Bascou și Wilhem Belocian au fost despărțiți de doar 3 sutimi de secundă.

Medaliatul cu aur, Martinot-Lagarde, a avut forța să se arunce cu pieptul în față chiar pe linia de sosire, oprind cronometrul la 7"49/100, în timp ce favoritul hârtiei, liderul sezonului, Bascou a întins doar piciorul, astfel că pentru el timpul a fost de 7"50/100. Nici medaliatul cu bronz, Belocian, nu a fost departe, cu 7"52/100, cel mai bun rezultat al carierei pentru el.

Nu departe de o astfel de performanță de echipă a fost Suedia la lungime masculin, scandinavii obținând medaliile de aur și de bronz. A câștigat Michael Torneus, cu un nou record al țării sale de adopție — 8,30 m, urmat de cehul Radek Juska — 8,10 m și de Andreas Otterling — 8,06 m.

La 60 m garduri feminin, Alina Talay din Belarus a reușit să le învingă pe britanice, obținând medalia de aur cu un nou record național, în 7"85/100. Pe locurile 2 și 3 au sosit două reprezentante ale Marii Britanii, Lucy Hatton — 7"90/100 și Serita Solomon — 7,93/100, ambele cu cele mai bune rezultate ale carierei, încă o dovadă că la o competiție de asemenea anvergură trebuie să te autodepășești, nu doar să te califici.

AGERPRES 


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Acest mesaj va produce un cutremur în România

2 Cum se spală banii negri în Famiglie / Ilie Sârbu și-a luat apartament de două milioane de lei. Fiica Daciana i-…

3 Documente / „Pute rău! Miros de cătușe cu o duhoare puternică de corupție la achiziția celor 115 milioane de măș…

4 VIDEO Priviți, despre Armata Panterelor Negre care patrulează pe străzile orașelor din America nu vorbește nim…

5 BREAKING A explodat prima bombă în București! Robert Negoiță, primarul sectorului 3, anunță că nu va candida p…