Auto - F1: Nico Rosberg va pleca din pole position în Marele Premiu al Braziliei

Auto - F1: Nico Rosberg va pleca din pole position în Marele Premiu al Braziliei

Pilotul german Nico Rosberg (Mercedes) va pleca duminică din pole position în Marele Premiu de Formula 1 al Braziliei de la Interlagos, după ce s-a clasat pe primul loc în calificările de sâmbătă, al zecelea start al său din această postură în actualul sezon și al 14-lea din carieră.

În penultima cursă a sezonului 2014, alături de Rosberg, pe prima linie de start va fi britanicul Lewis Hamilton, coechipier la Mercedes, dar și "omul de bătut", lider al clasamentului general. Pe linia a doua ale grilei se vor afla cele două Williams, ale brazilianului Felipe Massa și, respectiv, finlandezului Valtteri Bottas, iar pe a treia — britanicul Jenson Button (McLaren) și germanul Sebastian Vettel (Red Bull).

În acest moment, în clasamentul mondial al piloților Hamilton are 24 de puncte avans față de Rosberg, dar oricare ar fi rezultatul la Interlagos deznodământul se amână pentru ultima cursă a anului, de la Abu Dhabi, pe 23 noiembrie, unde punctajele se dublează, astfel că învingătorul poate primi 50 de puncte.

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria