Avem confirmarea: fotbalul din Liga I se vede pe Look TV şi pe Transilvania Live din sezonul următor!

Avem confirmarea: fotbalul din Liga I se vede pe Look TV şi pe Transilvania Live din sezonul următor!

"Look TV şi Transilvania Live au semnat cu societatea Intel Sky Broadcast contractul de cesiune de drepturi mass-media şi a achiziţionat de la LPF drepturile comerciale prinvind meciurile de fotbal din cadrul campionatului Ligii 1 pentru perioada 2014-2019, dar şi Cupa Ligii pentru perioada 2015-2019.

Cele două televiziune vor primi drepturile aferente difuzării în direct, înregistrări, rezumate, online şi mobil, a meciurilor de fotbal din Liga 1 şi din Cupa Ligii", se arată în comunicatul emis de către un reprezentant al celor două televiziuni.

Companiile de cablu care vor să aibă în grilă cele două posturi vor trebui să ajungă la o înţelegere cu cei de la Look TV şi Transilvania Live. Până acum, canalele respective erau "la liber" pentru "cablişti".

"Posturile au iniţiat demersurile pentru renunţarea la regimul must carry începînd cu data de 1 iulie 2014 şi vor solicita tarife pentru retransmisie din partea distribuitorilor, prin aplicarea prevederilor CNA.

În acest context, cele două instituţii solicită tuturor distribuitorilor de servicii de programe audiovizuale interesaţi să retransmită contra cost posturile Look TV şi Transilvania Live, să trimită pînă la data de 10 apriilie 2014, oferta lor, urmînd să fie contactaţi pentru discuţii şi negocieri suplimentare".

Afacerea drepturilor TV


4 martie: LPF anunţă vânzarea drepturilor TV pentru următorii 5 ani, fără a face publice mai multe amănunte.
6 martie: “ Adevărul” dezvăluie firma care a cumpărat drepturile TV: societatea malteză Intel Sky Broadcast, administrată de o tânără rusoaică, Olga Zakimatova . În trecut, firma amintită făcuse afaceri cu Arpad Paszkany.

11 martie: Olga Zakimatova confirmă pentru "Adevărul" că are o înţelegere cu Arpad Paszkany pentru transmiterea meciurilor pe posturile Look TV şi Transilvania Live. Şi patronul de la CFR admite aranjamentul.

18 martie: conducerea celor două televiziuni transmite un comunicat în care anunţă preluarea posturilor de către firma malteză Intel Sky Broadcast. Suma tranzacţiei, neoficială, ar fi situată undeva la 8 milioane de euro.

2 aprilie: reprezentanţii posturilor TV anunţă că meciurile din Liga I se vor vedea pe Look TV şi Transilvania Live şi invită “cabliştii” la negocieri.

La începutul lunii martie, cei de la LPF susţineau că nu ştiu dacă meciurile se vor vedea pe cele două posturi amint i te

Paszkany şi-a vândut televiziunile. Ce vom mai vedea pe Look TV şi pe Transilvania Live

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro