Box feminin: Steluța Duță, la un singur meci de medalia de bronz la Mondialele de la Jeju

Box feminin: Steluța Duță, la un singur meci de medalia de bronz la Mondialele de la Jeju

Pugilista română Steluța Duță, campioană europeană en titre la categoria 48 kg, s-a calificat în sferturile de finală ale Campionatului Mondial de la Jeju (Coreea de Sud), și va boxa vineri cu kazaha Nazym Kyzaibay pentru un loc în semifinale, care îi asigură medalia de bronz.

Steluța Duță le-a învins succesiv la puncte pe suedeza Elin Ronnlund (3-0) și pe chinezoaica Shiqi Xu (2-0).

În cursa pentru medalii au mai rămas alte două pugiliste române, restul fiind eliminate. Lăcrămioara Perijoc, la categoria 57 kg, a învins-o prin KO tehnic în repriza a 4-a pe Nthabeleng Mathaha din Lesotho și va boxa în optimi cu indianca Pwilao Basumatary. La categoria 64 kg, Simona Sitar va boxa direct în optimi cu americanca Destiny Chearino.

Claudia Nechita a fost eliminată în optimi, fiind învinsă de turcoaica Ayse Tas prin KO tehnic în repriza a 3-a. În meci anterior, Nechita a învins-o pe Karyn Garcia Chen din Guatemala la puncte cu 3-0. Cristina Stancu, la categoria 69 kg, a părăsit de asemenea competiția după ce a fost învinsă la puncte cu 3-0 de irlandeza Clare Grace.

La categoria 81 kg, Florentina Radu a fost învinsă în optimi de rusoaica Svetlana Kosova la puncte cu 3-0 și a ieșit din cursă, la fel ca Luminița Turcin, la +81 kg, învinsă la puncte cu 3-0 de kazaha Lazzat Kungeibaieva. La categoria 51 kg, Melinda Pantiș a părăsit competiția, fiind învinsă la puncte cu 3-0 de kazaha Merjen Ishangulieva în primul tur.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Zvon...

2 Vă era dor de o jigodie? Uite-o!

3 Așa o fi?

4 A ales bine Reghecampf! I se spune „Gură de Aur”!

5 Poza asta spune tot...