Brazilia, în stare de şoc: Neymar s-a accidentat şi ar putea rata Mondialul. Ce alte mari vedete sunt în situaţia lui

Brazilia, în stare de şoc: Neymar s-a accidentat şi ar putea rata Mondialul. Ce alte mari vedete sunt în situaţia lui

Neymar şi Jordi Alba s-au accidentat şi vor lipsi o lună.Clubul catalan a anunţat că ce doi sunt nevoiţi să facă o pauză de patru săptămâni după jocul împotriva Realului. Jordi Alba a fost schimbat la pauză din cauza unei accidentări şi investigaţiile au arătat că e vorba despre o ruptură fibrilară la bicepsul femural drept.

Neymar a suferit o contuzie la metatarsianul 4 de la piciorul stâng şi cei doi vor absenta în următoarele patru jocuri ale echipei lor, toate în Primera. Nu vor fi pe teren la jocurile cu Bilbao, Villareal, Getafe şi Elche. În mod normal ei ar trebui să-şi reia antrenamentele pe 20 mai, dar dacă recuperarea nu decurge în termini optimi, e posibil să fei pusă îne pericol participarea lor la Cupa Mondială, care va începe pe 12 iunie.


Ratează sigur turneul final

Cristian Benteke (Belgia) – Atacantul de 24 de ani, legitimat la Aston Villa, a suferit o ruptură atendonului lui Ahile şi va lipsi între 6 şi 8 luni. Benteke are 17 selecţii şi 6 goluri la naţională şi se afla în faţa primului său turneu final.
Victor Valdes (Spania) – Portarul Barcelonei avea şanse mari să fie titular în condiţiile în care Casillas e rezervă al echipa de club, dar a suferit o ruptură a ligamentului inefrior la genunchiul stâng. Va lipsi din această cauză 6 luni. Valdes are 32 de ani şi 20 de selecţii la naţională, fiind campion mondial (2010) şi european (2012) cu Spania.


Kevin Strootman (Olanda) – Mijlocaşul Romei va absenta patru luni de pe gazon, după ce şi-a rupt ligamentul încrucişat de la genunchiul drept. Strootman are 24 de ani şi 215 de selecţii la naţională (3 goluri). El a făcut parte din lotul Olandei la Euro 2012, dar n-a jucat niciun minut.

Theo Walcott (Anglia) – Starul lui Arsenal a fost operat la ligamentul încrucişat anterior la genunchiul stâng şi va lipsi şase luni. Walcott are 25 de ani şi 39 de selecţii la naţională, pentru care a marcat de cinci ori.
Bryan Oviedo (Costa Rica) – Fotbalistul lui Everton s-a accidentat grav, într-un meci din Cupa Angliei, iar verdictul a fost crunt: fractură de tibie şi peroneu. Oviedo (24 de ani) are 26 de meciuri şi 1 gol la naţională.

Sunt incerţi pentru Mondiale
Radamel Falcao (Columbia) – Acelaşi ligament încrucişar anterior de la genunchiul stâng l-a trimis pe atacantul lui AS Monaco pe masa de operaţie, dar medicii au afirmat că o recuperare bună îl poate readuce mai repede pe gazon.

Jack Wilshere (Anglia) – Revine abia în mai, după o fractură la piciorul stâng. Mijlocaşul lui Arsenal poate reveni la începutul lui iunie.

Giuseppe Rossi (Italia) – Accidentat la genunchiul stâng, fotbalistul Fiorentinei ar urma să revină pe gazon la începutul lunii mai

Makoto Hasebe (Japonia) – Căpitanul niponilor, legitimat la Nurnberg, a fost operat la genunchiul drept în februarie, dar ar putea fi apt de joc până la ora turneului final.

Simunici e suspendat
Un caz mai aparte este cel al croatului Josip Simunici, care a fost suspendat de FIFA pentru zece meciuri, din cauza unor scandări naziste. După victoria Croaţiei cu scorul de 2-0 în faţa Islandei, în returul barajului, sinonimă cu calificarea la turneul final de anul viitor, Simunic s-a îndreptat spre microfon şi a scandat un slogan folosit de regimul pro-nazist croat din Al Doilea Război Mondial. El a strigat de patru ori: "Pentru patrie" (Za Dom), în timp ce suporterii i-au răspuns: "Pregătiţi" (Spremni)."După ce a luat în calcul toate circumstanţele cazului şi, mai ales, ţinând cont de gravitatea incidentului, comisia a decis să-l suspende pe jucător pentru 10 meciuri oficiale", a anunţat FIFA. Simunici (Dinamo Zagreb) are 36 de ani şi este unul dintre cei mai experimentaţi jucători ai echipei, cu 105 selecţii şi 3 goluri la naţională. Simunici a jucat la CM 2002 şi 2006 şi la Euro 2004 şi 2008.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia