Calvarul Rapidului se prelungeşte: decizia Tribunalului Bucureşti privind planul de reorganizare nu s-a dat nici azi

UPDATE 14.30 - Instanţa a anunţat că verdictul privind planului de reorganizare va rămâne în pronunţare până luni, 31 martie. Noul termen coincide cu dead-line-ul fixat pentru depunerea dosarelor de licenţiere pentru Liga I. Asta înseamnă că, luni, în cazul în care planul va fi aprobat, Rapid va trebui să meargă imediat la LPF, în speranţa că, în caz de promovare, va avea dreptul de a evolua în Liga I, în viitoarea stagiune.

În schimb, dacă planul de reorganizare va fi respins luni, giuleştenii vor intra în faliment şi vor merge în liga a 5-a.

****************

Rapid e într-o continuă criză financiară în ultimii ani. În insolvenţă din decembrie 2012, clubul din Grant încearcă să se descurce în “era” post Copos, dar misiune e dificilă. 

 

Din iulie 2013, clubul a fost preluat de Adrian Zamfir şi Nicolae Criestescu, dar cei doi au anunţat în ultima perioadă că vor să vândă echipa din Grant. Printre cei interesaţi se numără şi actualul antrenor al echipei, Viorel Moldovan (41 de ani). 

 

Fostul internaţional a susţinut şi el financiar echipa în ultimele luni şi aşteaptă un verdict din partea justiţiei, în cazul planului de reorganizare, pentru a-şi cântări opţiunile. 

„Nu e uşor să preiei un club, mai ales Rapidul care se află într-o situaţie destul de delicată. Suntem pe un drum bun. Căutăm soluţii, avocaţii studiază actele atât din punct de vedere juridic, cât şi din punct de vedere financiar. Eu sper să se aprobe planul, s-a muncit foarte mult şi sper să reuşim“, a spus Viorel Moldovan, în urmă cu câteva zile. 

 

Dacă judecătoarea nu aprobă planul, atunci totul s-a încheiat pentru Rapidul actual. Clubul ar urma să intre în faliment, iar echipa să fie trimisă în liga a a patra. 

Există însă şi posibilitatea unei noi amânări. La precedentul termen, pe 14 februarie, dosarul a fost amânat pentru data de astăzi, 28 martie, la cererea administratorului judiciar. 

 

Au scăpat de problema licenţei?

 

O altă problemă importantă a giuleştenilor pare că s-a rezolvat, cu ajutorul cluburilor din Liga 1. 

 

31 martie era data limită de depunere a dosarelor de licenţă, iar în cazul unei noi amânări a verdictului în cazul dosarului de reorganizare, Rapid nu putea promova în prima ligă.

 

Săptămâna trecută, LPF, la cererea cluburilor, a decis însă o suspendare temporară a acordării licenţelor. Oficialii ligii susţin varianta ca doar echipele care ar urma să participe în cupele europene să aibă nevoie de licenţă. Noul proiect are nevoie însă de validarea UEFA, cea care va lua decizia finală în cazul licenţelor. 

Rapid e prima. Şi totuşi a treia!

Dacă problemele cu planul de reorganizare şi licenţa vor fi rezolvate, Rapidul mai are de trecut un singur obstacol pentru a reveni în prima ligă – să promoveze pe teren. 

Eşecul de miercuri, din meciul cu Unirea Slobozia a complicat situaţia giuleştenilor, în ciuda faptului că Rapid e în continuare pe primul loc în clasamentul seriei 1 din Liga a II-a!

La finalul sezonului normal, adică peste 4 etape, primele 6 echipe din clasament vor juca un play-off (10 meciuri, fiecare cu fiecare), iar primele două formaţii promovează. 

Cele 6 echipe încep play-off-ul cu punctele acumulate în partidele disputate între ele de-a lungul campionatului. În acest moment, această ierarhie ar arăta aşa: Iaşi 16 puncte, Slobozia 16, Rapid 15, Clinceni 14, Berceni 11, Bacău 4. 

Până la play-off, trei meciuri vor mai influenţa acest clasament: Berceni – Clinceni, Iaşi – Berceni şi Slobozia – Bacău.

 

 

 

 

 

Sursa: adevarul.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Documente / „Pute rău! Miros de cătușe cu o duhoare puternică de corupție la achiziția celor 115 milioane de măș…

2 VIDEO Priviți, despre Armata Panterelor Negre care patrulează pe străzile orașelor din America nu vorbește nim…

3 BREAKING A explodat prima bombă în București! Robert Negoiță, primarul sectorului 3, anunță că nu va candida p…

4 FOTO Priviți! Baroni pesediști din administrația Bucureștiului prinși moșmondind la o vilă pe o insulă din Gre…

5 Cum se spală banii negri în Famiglie / Ilie Sârbu și-a luat apartament de două milioane de lei. Fiica Daciana i-…