Ciclism - Giro: Italianul Diego Ulissi a câștigat etapa a 7-a, spaniolul Contador, lider în continuare

Ciclism - Giro: Italianul Diego Ulissi a câștigat etapa a 7-a, spaniolul Contador, lider în continuare

Cea mai lungă etapă, a 7-a, a ediției 98 a Turului ciclist al Italiei, disputată vineri între Grosseto și Fiuggi, în regiunea Lazio, a fost câștigată de italianul Diego Ulissi, cronometrat pe 264 km în 7h22'21" (medie orară 35,808 km), tricoul roz de lider al clasamentului general rămânând în posesia spaniolului Alberto Contador (Tinkoff - Saxo), deși acesta a plecat accidentat în această zi de cursă ce părea nesfârșită. Eforturile depuse în prima săptămână a Giro 2015, dar și perspectiva unei porții zdravene de 264 km, cât o clasică de o zi, a marcat apetența plutonului pentru evadări, prima acțiune de acest fel, inițiată și dusă de-a lungul a aproape 250 km de Marco Bandiera (Androni), din nou, Nicola Boem (Bardiani), Nikolai Mihailov (CCC) și Pier Paolo de Negri (Nippo — Vini Fantini) fiind tolerată, nu fără un control strict al avansului, în general de 3-4 minute.

Viteza de croazieră, afectată și de vântul de față, a păstrat proaspete, totuși, forțele puncheurilor, care așteptau finalul cu cei 10 km de faux-plat, într-o urcare continuă cu pante de 2-4 la sută. A profitat de această situație, în cele din urmă, echipa Lampre Merida, care și-a plasat în frunte liderul Ulissi, urmat la Fiuggi de spaniolul Juan Lobato (Movistar) și de australianul Simon Gerrans (Orica — GreenEdge), precum și de un pluton masiv, conținând toți favoriții.

Așa încât clasamentul general a rămas neschimbat: conduce în continuare Alberto Contador, urmat la 2 secunde de italianul Fabio Aru (Astana) și la 20 secunde de australianul Richie Porte (Sky).

Cei doi rutieri români debutanți în Giro au continuat să piardă timp. Serghei Țvetcov (Androni) a sosit pe locul 162 în etapă, la 15'54", ajungând la general pe locul 155, cu o întârziere de 1h14'23", în timp ce Eduard Grosu (Nippo — Vini Fantini), al 174-lea vineri (la 18'56") a revenit între ultimii 10, fiind acum pe 182 (din 189) la general, cu 1h31'39".

Sâmbătă este programată prima etapă de munte înalt, a doua cu sosire în cățărare, dar pe un vârf de primă categorie de data aceasta, Fiuggi — Campitello Matese (186 km).

AGERPRES 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 De citit! / O fostă agentă a Secret Service dezvăluie ce i-a spus Putin lui Bush, în 2008, la București

2 N-au leac! / Priviți ce hartă le-au prezentat ucrainenii americanilor!

3 „Ce ne va trimite data viitoare? Perne?” / Vitali Klitschko, „fără cuvinte” după ajutorul militar promis de Germ…

4 VIDEO Încă o dovadă că USR este doar un hârdău de rahat care încă n-a explodat

5 De belea! Alexandra Stan, din ce în ce mai fierbinte! Să nu dea iar în clocot...