Ciclism - Vuelta: Neoprofesionistul Caleb Ewan, învingător în etapa a 5-a; Dumoulin a preluat tricoul roșu

Ciclism - Vuelta: Neoprofesionistul Caleb Ewan, învingător în etapa a 5-a; Dumoulin a preluat tricoul roșu

Neoprofesionistul australian Caleb Ewan (Orica), în vârstă de numai 21 de ani, a câștigat miercuri etapa a 5-a a Turului ciclist al Spaniei, impunându-se la sprint, în timp ce olandezul Tom Dumoulin (Giant) a preluat tricoul roșu de lider al clasamentului general.

Rutier de buzunar, 1,65 m, australian după tată și coreean după mamă, Caleb Ewan a făcut o demonstrație de forță, într-un exercițiu, finișul, în care se impun de obicei rutierii solizi, fiind cronometrat pe 167,3 km, între Rota și Alcala de Guaidara (Zona metropolitană Sevilla), în 3h57'28", în fața germanului John Degenkolb (Giant) și a slovacului Peter Sagan (Tinkoff-Saxo), sosiți în același timp.

Beneficiind de bonificațiile de timp de la sprinturile intermediare de pe traseu, olandezul Tom Dumoulin i-a luat tricoul roșu de lider columbianului Esteban Chaves (Orica), acum al doilea, la o secundă, pe locul 3 aflându-se în continuare irlandezul Nicolas Roche (Sky), la 16 secunde.

Joi este programată etapa a 6-a, Cordoba — Sierra de Cazorla (200 km). AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”