Cupa Mondială, Statele Unite-Ghana: 2-1

Cupa Mondială, Statele Unite-Ghana: 2-1

Prima repriză a început cu cel mai rapid gol de până acum la Campionatul Mondial de la Brazilia, după ce americanul Clint Dempsey a deschis scorul în secunda 30. Recordul însă este deţinut de Hakan Şükür, care în 2002, reuşea să marcheze pentru Turcia, într-un meci cu naţionala Coreei de Sud, în secunda 11.

Revenind la meciul americanilor cu Ghana, prima repriză a fost şi una deosebit de violentă. Clint Dempsey (SUA) a suferit o accidentare la nas în urma unui contact dur cu adversarul său din Ghana, John Boye. De asemenea, în minutul 20, atacantul american Jozy Altidore a fost nevoit să iasă pe targă de pe teren.

Atât în prima, cât şi în cea de-a doua repriză, ghanezii au pus presiune pe selecţionata Statelor Unite. Mai mult decât atat, începând cu minutul 60, lucrurile s-au precipitat la poarta americanilor, echipa din Ghana reuşind să şuteze cât mai bine pe spaţiul porţii.

Golul egalizator al ghanezilor apare în minutul 81, din partea lui Andre Ayew, însă bucuria nu durează mult pentru că, cinci minute mai târziu, americanul Brooks schimbă scorul la 2-1, pentru Statele Unite.

Cel mai rapid gol înscris în istoria Cupei Mondiale - Hakan Şükür (Turcia, 2002)

În celălalt meci al grupei G, Germania a învins Portugalia, scor 4-0. Clasament: 1. Germania - 3 puncte, 2. SUA - 3 puncte, 3. Ghana - 0 puncte, 4. Portugalia - 0 puncte.


Echipele de start:

Ghana: Kwarasey, Opare, Mensah, Boye, Asamoah, Atsu, Rabiu, Muntari, Andre Ayew, Jordan Ayew, Gyan.

Statele Unite: Howard, Johnson, Cameron, Besler, Beasley, Bedoya, Jones, Bradley, Beckerman, Dempsey, Altidore.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...