FC Barcelona și-a vândut drepturile de televizare operatorului mobil Telefonica

FC Barcelona și-a vândut drepturile de televizare operatorului mobil Telefonica

Clubul de fotbal FC Barcelona a rupt colaborarea de 7 ani cu grupul Mediapro și a vândut drepturile de televizare operatorului de telefonie mobilă Telefonica pentru sezonul 2015/2016, ultimul în care cluburile spaniole își vor negocia de manieră individuală drepturile TV, relatează presa spaniolă.

Barcelona nu a oferit detalii financiare, dar presa estimează că este vorba de 140 milioane euro, aproximativ la fel cu cât a plătit Mediapro drepturile pentru sezonul 2014/2015.

Începând cu sezonul 2016/2017, Liga spaniolă va prelua drepturile de televizare și le va vinde la pachet pentru toate cluburile. Guvernul spaniol a încercat să introducă o lege privind negocierea colectivă a drepturilor TV, dar cluburile iberice au amenințat cu greva.

Recent, Premier League și-a vândut drepturile TV cu aproape 8 miliarde dolari pentru perioada 2016-2019. Mai multe cluburi din Primera Division, precum Espanyol, Valencia și Sevilla, speră ca prin negocierea colectivă a drepturilor să obțină o împărțire mai echitabilă a banilor. Real Madrid, cel mai bogat club din lume, și Barcelona încasau împreună jumătate din drepturile TV ale ligii spaniole, în jur de 650 milioane euro, ceea ce perpetua hegemonia lor în competițiile interne.

Conform unor firme de consultanță financiară, diferența dintre cele mai bine plătit club și cel mai puțin plătit în Anglia este de 1,5 la 1, iar în Spania de 10 la 1.

Real Madrid și Barcelona nu s-au angajat încă public că vor adera la sistemul colectiv de negociere ale drepturilor TV și specialiștii sugerează că vor accepta doar dacă vor primi aceleași venituri ca și până acum. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Informații certe

2 Zvon...

3 Așa o fi?

4 „Sunt foarte mulți idioți, eu i-aș aresta. Din cauza lor am ajuns să moară pe zi în România câți mor în toată …

5 Îngrijorare în Anglia după apariția „mâncătoarei de carne”, o infecție care se transmite sexual şi care cauzea…