FIFA/Corupție: Blatter va fi apărat de Richard Cullen, tenorul baroului american

Avocatul Richard Cullen, tenorul baroului american, îi va asigura apărarea lui Sepp Blatter, președintele demisionar al Federației Internaționale de Fotbal, confruntată cu un vast scandal de corupție, au anunțat surse din cadrul FIFA. Secretarul general al FIFA, francezul Jerome Valcke, i-a încredințat la rândul său apărarea unui alt avocat american, Barry Berke, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al forului fotbalistic mondial.

Richard Cullen (67 ani) este un fost procuror federal din Virgina, care conduce din 2006 un important cabinet de avocați, McGuireWoods LLP, cu sediul în Virginia (estul SUA), dar care deține de asemenea birouri la Londra și Bruxelles.

Foarte experimentat, el cunoaște bine secretele sistemului judiciar american și este un apropiat al directorului FBI James Comey, el însuși originar din Virginia și care a lucrat pentru McGuireWoods între 1993 și 1996.

Cullen a fost avocatul lui Elin Nordgren, fosta soție a campionului de golf Tiger Woods, apărând în decursul anilor mai mulți aleși din Congresul american în anchete ale Ministerului Justiției, precum și pe unii responsabili ai CIA și ai Departamentului Apărării al SUA, în cadrul unei anchete asupra tehnicilor interogatoriilor din epoca Bush.

La rândul său, avocatul Barry Berke, cu baza la New York, este specializat în cazurile legate de afaceri financiare. El lucrează la Kramer Levin Naftalis & Frankel LLP, un alt cabinet important de avocatură, care dispune de un birou la Paris.

Berke i-a reprezentant, printre alții, pe fostul responsabil al Deutsche Bank la New York, Alex Brown, în ceea cea a fost considerat cel mai mare caz de evaziune fiscală din Statele Unite, care s-a încheiat printr-o achitare. El a apărat totodată banca americană JP Morgan Chase, după criza financiară, precum și pe fostul șef al poliției din New York, Bernard Kerik.

Miercuri, FIFA a anunțat că a încredințat apărarea sa unei avocate americane de înalt nivel, Jenny Durkan, din cadrul cabinetului Quinn Emanuel, fostă procuror general.

Justiția americană a deschis o anchetă împotriva unor foști și actuali responsabili ai FIFA, pe care îi acuză, între altele, de mită, corupție și spălare de bani. AGERPRES 


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Orban le cere miniștrilor Muncii, Internelor și Apărării să analizeze elaborarea unui proiect privi…

2 Informație / Tăriceanu îl șantajează pe Orban cerând 20 de locuri eligibile pe listele de la parlamentare, altfe…

3 VIDEO Cum arată spitalul cu 1.000 de paturi din Wuhan la patru zile după începerea lucrărilor

4 Mafia din Justiție lovește din nou? O judecătoare s-a pensionat, procesul Microsoft 2 se reia de la zero!

5 Info / Încă o lovitură mortală pentru PSD: Ana Birchall se înscrie în PNL! Să vezi dezvăluiri!

recomandări

Te ia DNA: Marilena Bogheanu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Mic dejun englezesc