FIFA/corupție: Nicolas Leoz, fostul președinte al CONMEBOL, plasat în arest la domiciliu

FIFA/corupție: Nicolas Leoz, fostul președinte al CONMEBOL, plasat în arest la domiciliu

Fostul președinte al Confederației de fotbal din American de Sud (CONMEBOL), paraguayanul Nicolas Leoz, a fost plasat în arest la domiciliu, luni, în cadrul scandalului de corupție care vizează mai mult foști sau actuali oficiali ai FIFA, declanșat de justiția americană.

Leoz, în vârstă de 86 ani, a condus destinele fotbalului sud-american între 1986 și 2013. La scurt timp după declanșarea scandalului, el s-a internat într-un spital din Asuncion, aflat în proprietatea sa.

Judecătorul Humberto Otazu l-a vizitat pe Leoz la spital și a stabilit că fostul oficial poate fi externat. În urma acestei decizii, Nicolas Leoz a fost escortat de poliție până la domiciliul său, în așteptarea finalizării procedurilor de extrădare în Statele Unite.

"I-am adus la cunoștință drepturile constituționale și i-am spus că poate beneficia de o extrădare simplificată, ceea ce a refuzat", a declarat judecătorul, în cursul unei conferințe de presă. Acesta a explicat că Leoz nu a putut fi încarcerat din cauza vârstei sale înainte, iar singura posibilitate era arestul la domiciliu.

Succesorul lui Nicolas Leoz la conducerea CONMEBOL, uruguayanul Eugenio Figueredo, a fost arestat la rândul său de autoritățile elvețiene, miercuri la Zurich, în timp ce se pregătea să participe la Congresul FIFA în cadrul căruia Joseph Blatter a fost reales președinte. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”