Fotbal: Cristiano Ronaldo a egalat recordul de goluri deținut de Raul la Real Madrid (323)

Fotbal: Cristiano Ronaldo a egalat recordul de goluri deținut de Raul la Real Madrid (323)

Atacantul portughez Cristiano Ronaldo l-a egalat, miercuri seara, pe cel mai bun marcator din istoria clubului de fotbal Real Madrid, Raul Gonzalez Blanco, autor a 323 de goluri în toate competițiile, grație dublei reușite în meciul cu Malmoe FF (2-0), din Liga Campionilor, transmite AFP.

Ronaldo a intrat astfel într-un club foarte select la Real Madrid, având o medie de goluri pe meci impresionantă. De la sosirea sa, în 2009, Ronaldo a avut nevoie de doar 308 meciuri pentru a ajunge la nivelul celui mai prolific atacant al Realului, Raul. Fostul internațional spaniol a jucat de două ori mai multe meciuri, 741, între 1994 și 2010, pentru a depăși ștacheta fixată de legendarul Alfredo Di Stéfano, al treilea în această ierarhie a clubului, cu 307 goluri.

Acest nou record survine după ce Ronaldo l-a depășit pe Raul și în clasamentul celor mai buni marcatori de la Real în campionatul Spaniei, în urma celor cinci goluri înscrise în meciul cu Espanyol Barcelona, din 12 septembrie (are 230 de goluri în prezent).

Lusitanul este lider și în clasamentul all-time al marcatorilor din Liga Campionilor, cu 82 de goluri, cu cinci mai mult decât rivalul său Lionel Messi (77 goluri), care e accidentat și va lipsi două luni de pe gazon.

Totodată, cu 17 goluri reușite în ediția 2013-2014, CR7 rămâne și cel mai bun marcator într-o singură ediție de Champions League.

Mai mult decât atât, Cristiano Ronaldo a înscris miercuri seara în Suedia golurile 500 și 501 ca jucător profesionist, în cariera sa, la echipe de club (Sporting Lisabona, Manchester United, Real Madrid) și națională, în 753 de jocuri. AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...