Fotbal feminin: România - Norvegia 0-6, în meci amical

Fotbal feminin: România - Norvegia 0-6, în meci amical

Naționala feminină de fotbal a României a fost surclasată de echipa Norvegiei cu scorul de 6-0 (5-0), vineri, într-un meci amical disputat la San Pedro del Pinatar (Spania). Norvegia, campioană europeană (1987, 1993), mondială (1995) și olimpică (2000), s-a impus prin golurile marcate de Wold (4), Hansen (5), Minde (26), Ada Hegerberg (32, 34) și Andrine Hegerberg (70), potrivit site-ului Federației Române de Fotbal.

Selecționerul Mirel Albon a aliniat echipa: Roxana Oprea (Andrea Părăluță, 46) — Corduneanu, Hvriștiuc, Corina Olar, Olivia Oprea (Giurgiu, 70) — Bortan (căpitan), Florentina Olar — Mara Bâtea (Lunca, 46), Laura Rus (Vătafu, 60), Gorea (Ficzay, 46) — Nicole Popa (Voicu, 46).

Vicecampioana europeană a început cu: Firkerstand — Skammelsrud, Mjelde, Thorsnes, Haavi — Ronning, Minde, Berge, Caroline Hansen — Ada Hegerberg, Wold. Antrenor: Roger Finjord.

Miercuri, în primul joc de pregătire din regiunea Murcia, ''tricolorele au învins cu 2-1 echipa spaniolă de primă ligă Albacete.

Ultima partidă pe care selecționata României o va disputa în cantonamentul de la San Pedro del Pinatar va avea loc pe 26 ianuarie, cu Lorca, formație din liga a doua spaniolă (18,00, ora României).

România pregătește în Spania partea a doua a preliminariilor EURO 2017. După victoriile cu Albania (3-0) și Grecia (3-1), rezultatul de egalitate din Ucraina (2-2) și eșecul cu Franța (0-3), ''tricolorele'' se află pe poziția a doua în grupă, una care ar aduce calificarea directă la turneul final sau dreptul de participare în jocul de play-off.

La Campionatul European ce va fi găzduit în 2017 de Olanda se califică direct reprezentativele de pe primul loc în cele opt grupe preliminare plus șase dintre selecționatele clasate pe locul al doilea. Alte două ocupante ale pozițiilor secunde vor disputa un play-off pentru ultimul loc la turneul final, unul care, în premiera, se va desfășura cu 16 participante.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

4 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

5 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani