Fotbal: Papa Francisc i-a primit pe jucătorii echipei Bayern Munchen

Fotbal: Papa Francisc i-a primit pe jucătorii echipei Bayern Munchen

Papa Francisc i-a primit miercuri, în cadrul unei întrevederi private, pe componenții echipei germane de fotbal Bayern Munchen, împreună cu staff-ul tehnic condus de spaniolul Pep Guardiola, de la care a primit un tricou semnat și promisiunea unei donații de un milion de euro în scopuri caritabile.

Foto: (c) Alexander Hassenstein / REUTERS

Echipa lui Guardiola, care marți seara a învins cu un categoric 7-1 formația AS Roma, pe Stadio Olimpico, într-o partidă din grupele Ligii Campionilor, a fost primit într-una din sălile de la Vatican, întâlnirea durând câteva minute, după care Suveranul Pontif, mare iubitor al fotbalului, a început audiența generală pe de miercuri.

Delegația campioanei din Bundesliga a fost condusă de președintele lui Bayern, Karm Hopfner, și de președintele consiliului director, Karl-Haniz Rummenigge, care conduce și Asociația Europeană a Cluburilor.

Căpitanii Philipp Lahm și Manuel Neuer, împreună cu Guardiola i-au oferit papei un tricou semnat de toți jucătorii.

Cu această ocazie, Rummenige i-a explicat Papei Francisc că, anul viitor, echipa germană va disputa un meci amical în urma căruia va oferi suma de un milion de euro pentru ca Vaticanul să-i folosească în scopuri caritabile.

Alături de Papa Francisc, la întâlnirea cu Bayern Munchen a participat prefectul Casei Pontificale și secretarul Papei emerit Benedict al XVI-lea, germanul Georg Gaenswein, care marți seara a fost prezent în tribuna de onoare de pe Stadio Olimpico, savurând victoria clară a echipei sale de suflet.

AGERPRES (autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Țenea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...