Fotbal: Steaua i-a mulțumit antrenorului Constantin Gâlcă, ajuns la finalul contractului

Fotbal: Steaua i-a mulțumit antrenorului Constantin Gâlcă, ajuns la finalul contractului

Fotbal Club Steaua București i-a mulțumit pe site-ul său antrenorului Constantin Gâlcă, ajuns la finalul contractului și care nu va mai continua alături de echipa din Ghencea, cu care a câștigat în acest sezon campionatul, Cupa României și Cupa Ligii.

"Clubul nostru își exprimă recunoștința pentru performanțele extraordinare reușite de către acesta prin cucerirea 'Triplei' Campionat-Cupa României-Cupa Ligii încă din primul sezon la cârma echipei, performanță unică în fotbalul românesc", afirmă un comunicat al campioanei.

Clubul va reveni "cu detalii legate de componența noului staff tehnic al echipei".

Steaua le-a mulțumit colaboratorilor tehnicianului, Dumitru Uzunea, Laurențiu Roșu, Julian Jimenez, Oscar Brau Perez, Gabriel Dumitrescu și Ștefan Preda, care își vor rezilia, în perioada următoare, angajamentele.

Constantin Gâlcă este un fost mijlocaș născut la București, pe 8 martie 1972, care a debutat în fotbal la Progresul București, la vârsta de 16 ani, de unde a fost transferat la FC Argeș Pitești. După două sezoane foarte bune, a ajuns la Steaua, unde, între 1991 și 1996, a câștigat 4 titluri de campion, o Cupă a României și 2 Supercupe, evoluând, de asemenea, în grupele UEFA Champions League. După aproape 200 de partide în tricoul roș-albastru, s-a transferat, în 1996, la RCD Mallorca, din Spania, unde a petrecut un sezon, fiind apoi transferat de Espanyol Barcelona, pentru care a jucat timp de patru ani și a cucerit Cupa Spaniei în 2000. Între 2001 și 2003 a jucat pentru Villarreal și Real Zaragoza, unde a fost împrumutat în sezonul 2002-2003. Și-a încheiat cariera de jucător profesionist la Almeria, pentru care a jucat între 2003 și 2006.

La națională, Gâlcă a fost unul dintre jucătorii exponențiali ai "Generației de Aur", cu 68 de selecții și 4 goluri sub tricolor și prezențe la Campionatele Mondiale din 1994 și 1998, precum și la Campionatele Europene din 1996 și 2000.

După o carieră cu aproape 600 de meciuri oficiale la nivel de club și echipa națională, el s-a stabilit în Almeria, unde și-a început cariera de antrenor la Almeria B. În 2013 a fost numit selecționerul echipei naționale Under-17, iar începând cu 2 iunie 2014 a devenit antrenorul Stelei, urmându-i la comanda roș-albaștrilor lui Laurențiu Reghecampf, care a cucerit două titluri de campion și Supercupa României între 2012 și 2014.

Sub conducerea lui Gâlcă, Steaua a intrat în istorie, obținând toate cele trei trofee interne puse în joc. De asemenea, echipa a participat în grupele Europa League. Constantin Gâlcă a condus echipa în 58 de partide, obținând 37 de victorii, 8 rezultate de egalitate și pierzând 13 jocuri, cu un total de 110 goluri înscrise și 53 primite.

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro