Gabi Szabo: Premiul Andreei Chiţu pentru argintul de la Mondiale va fi dublat

Gabi Szabo: Premiul Andreei Chiţu pentru argintul de la Mondiale va fi dublat

Ministrul Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo, a declarat, vineri, la Cluj-Napoca, după o întâlnire cu echipa feminină de judo, că premiul sportivei Andreea Chiţu pentru medalia de argint obţinută la CM din Rusia, de 18.500 de lei, şi ale antrenorilor ei, vor fi dublate.

Gabi Szabo: Premiul Andreei Chiţu pentru argintul de la Mondiale va fi dublat (Imagine: Aleksandar Djorovic/Mediafax Foto)

Gabriela Szabo s-a aflat, vineri, la Cluj-Napoca, pentru a felicita echipa feminină de judo şi pe antrenorii acesteia, Florin Bercean şi Simona Richter, după participarea la Campionatul Mondial din Rusia, la care Andreea Chiţu a cucerit medalia de argint a categoriei 52 de kilograme.

"Îi vom ajuta aşa cum i-am premiat pe toţi sportivii care au câştigat medalii la Mondiale. Astfel, pentru argintul de la Campionatul Mondial se va primi premierea dublată", a declarat Szabo.

Conform legislaţiei în vigoare, Andreea Chiţu ar fi urmat să primească suma de 18.500 de lei, dar aceasta va fi dublată. De asemenea, antrenorul principal, Florin Bercean, poate fi recompensat cu un premiu "cel mult egal cu al sportivului", iar antrenorul secund, Simona Richter, cu 75 la sută din cuantumul premiului primit de antrenorul principal, potrivit legislaţiei.

Gabriela Szabo a discutat cu antrenorul coordonator al lotului olimpic feminin de judo, Florin Bercean, despre condiţiile de pregătire în perspectiva Jocurilor Olimpice de la Rio, din 2016, şi a promis că va face toate eforturile pentru susţinerea pregătirii de mare performanţă.

Pe de altă parte, după întâlnirea cu echipa feminină de judo, Gabriela Szabo a dorit să viziteze şi noua Sală Polivalentă din Cluj-Napoca, de 7.300 de locuri, dar accesul nu i-a fost permis.

"Doamna ministru a dorit să viziteze sala, însă administratorul i-a spus că are nevoie de aviz de la primărie, pentru că aşa e procedura. Dânsa a înţeles, nu s-a supărat, mai ales că această vizită nu era în programul său oficial", a declarat Răzvan Sotiriu, director interimar al DJS Cluj, pentru MEDIAFAX.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”