Gimnastică artistică: Loturile României pleacă sâmbătă la Glasgow, pentru Campionatele Mondiale

Gimnastică artistică: Loturile României pleacă sâmbătă la Glasgow, pentru Campionatele Mondiale

Loturile feminin și masculin ale României vor pleca sâmbătă la Glasgow, pentru ediția a 46-a a Campionatelor Mondiale de gimnastică artistică, programată în perioada 23 octombrie-1 noiembrie, potrivit Federației Române de specialitate.

Lotul feminin este format din gimnastele Larisa Iordache, Diana Bulimar, Anamaria Ocolișan, Andreea Iridon, Laura Jurca și Silvia Zarzu, iar Andreea Munteanu este rezervă. Antrenori sunt Lucian Sandu, Cristian Moldovan și Lăcrămioara Moldovan, iar colectiv medical e alcătuit din dr. Mihaela Dobrinici, Toma Vasilescu, Florin Aștefanei.

Echipa masculină îi cuprinde pe sportivii Marian Drăgulescu, Marius Berbecar, Andrei Muntean, Cristian Bățagă, Andrei Ursache, Laurențiu Nistor, Andrei Groza fiind rezervă. Antrenori sunt Ioan Suciu, Vasile Vug și Ștefan Gall, iar colectivul medical e format din dr. Bogdan Codorean și Răzvan Spirescu.

Delegația este condusă de Adrian Stoica, președintele Federației Române de Gimnastică, iar din ea mai fac parte arbitrii Raluca Bugner, Dan Grecu și Eugen Cățean, precum și Anca Grigoraș, delegatul FIG.

Plecarea delegației spre Glasgow este programată pentru sâmbătă, la ora 18,00, cu o cursă KLM.

La Campionatele Mondiale de la Glasgow s-au înscris un număr record de participanți, 615 gimnaști din 91 de țări, aceasta fiind ultima ediție la care echipele sunt formate din câte șase gimnaste. Echipa feminină a României nu a mai fost pe podiumul mondial din 2007, la ultimele trei ediții terminând pe locul patru. Din echipa actuală, doar Larisa Iordache a mai urcat pe podiumul mondial, în 2014, cucerind de două ori argintul.

La Glasgow se vor decide și primele echipe calificate la JO de la Rio de Janeiro, primele opt echipe din calificări, la masculin și feminin, obținând biletele pentru Olimpiada de anul viitor, în timp ce echipele clasate pe locurile 9-16 vor concura pentru ultimele patru locuri disponibile la JO, în aprilie 2016. De asemenea, medaliații la individual compus vor obține calificarea directă la JO, dacă echipele țărilor lor nu s-au calificat deja. AGERPRES 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mare lovitură pentru Kremlin. Kârgâzstan și Kazahstan adoptă alfabetul latin, renunță la cel chirilic: „Russkiy Mir se destramă”

2 SUA răspund Rusiei cu USS Gerald R. Ford - cel mai modern și scump portavion construit vreodată. Nava, pregătită de prima misiune

3 Moarte stupidă pentru un fotomodel, în camera de hotel. Tânăra a confundat ușa de la toaletă

4 „Regrupare tactică” la Lîman. Forțele de ocupație fug mâncând pământul. Kievul spune că toate căile de acces sunt ”sub controlul focului” ucrainean

5 Imagini din satelit cu bombardiere capabile să transporte arme nucleare, mutate de Rusia la granița cu Finlanda