Gino Iorgulescu, mandatat de cluburi să negocieze respectarea contractului cu firma ISB

Gino Iorgulescu, mandatat de cluburi să negocieze respectarea contractului cu firma ISB

Președintele Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Gino Iorgulescu, a declarat, luni, într-o conferință de presă la sediul forului, că a fost mandatat de Adunarea Generală a LPF să negocieze cu firma ISB Media Holding Ltd respectarea contractului încheiat anul trecut pentru drepturile de televiziune în Liga I și Cupa Ligii.

"După discuții cu cluburile, membrii LPF au hotărât să mă împuternicească pe mine să am discuții cu firma ISB, agenția media care se ocupă de drepturile TV ale LPF, să ducă la bun sfârșit contractul încheiat anul trecut. O să am discuții și pe data de 19 iunie o să avem o altă Adunare Generală a LPF să vedem dacă vor respecta contractul sau ce altă hotărâre va lua LPF", a spus Iorgulescu.

"Cluburile vor hotărî dacă reziliem contractul în cazul în care nu ne înțelegem cu ISB sau acceptăm o altă variantă", a subliniat președintele LPF.

"Dacă nu se respectă contractul, există și posibilitatea ca LPF să rezilieze unilateral înțelegerea. Se pot cere daune, dar numai în instanță și cu termene foarte lungi. Nu ne-ar avantaja o dispută legală", a adăugat Iorgulescu.

La rândul său, Justin Ștefan, secretarul general al LPF, a precizat: "Contractul nu poate fi modificat unilateral. Dacă una dintre părți face o propunere cu privire la modificarea anumitor clauze, cealaltă parte trebuie să fie de acord. Deținătorul drepturilor media a făcut o propunere de diminuare a valorii contractului. Adunarea Generală a LPF este cea care îl poate mandata pe președintele Ligii să întreprindă anumite demersuri".

Iorgulescu a avertizat că echipele au probleme financiare mari: ''Cred că se poate intra într-un colaps dacă se tergiversează această discuție și nu se va lua o hotărâre pe data de 19 iunie".

"Am făcut acest parteneriat pentru că la vremea respectivă a fost o ofertă foarte bună și nu cred că s-ar fi obținut acești bani printr-o licitație. Sunt alesul cluburilor și sunt în aceeași barcă cu ele. Dacă sunt convinși că am făcut tot posibilul pentru obținerea unor sume importante pentru desfășurarea campionatului, nu am observat nicio nemulțumire pe parcursul acestui an. Vom vedea ce va fi, poate vor exista nemulțumiți", a mai afirmat Gino Iorgulescu.

Președintele Ligii a precizat că "ISB trebuie să vireze garanțiile de 17 milioane de euro în data de 15 iunie, potrivit contractului. Dacă nu vin acești bani, pe 19 avem Adunare Generală și luăm o hotărâre".

Totodată, Iorgulescu nu s-a arătat interesat că în spatele companiei ISB ar putea fi Arpad Paszkanyi, fostul finanțator al clubului CFR Cluj: "Nu mă interesează cine e în spatele companiei, important e că am obținut acești bani anul trecut și mă bat în continuare să încerc să obțin aceiași bani".

Iorgulescu a subliniat faptul că noul sistem competițional nu a fost adoptat pentru a crește sumele de bani primite de cluburi din drepturile TV, ci a avut ca motiv creșterea nivelului competiției: "Sistemul cu 14 echipe este pentru creșterea nivelului campionatului, este vorba de concentrarea jucătorilor valoroși la mai puține echipe, în felul ăsta crește valoarea loturilor. Playoff-ul sau playout-ul dau posibilitatea echipelor de tradiție să joace două derby-uri în plus, cum e Steaua — Dinamo, iar în ceea ce privește retrogradarea să fie o luptă mai acerbă, existând clauza că merg cu minus în liga secundă dacă nu îndeplinesc baremul".
"Să sperăm că acest campionat, care va începe mai devreme ca de obicei și se va termina mai devreme, pentru că este Campionatul European, va fi unul interesant, mai ales că s-a schimbat sistemul competițional", a conchis Iorgulescu, sfătuind cluburile să nu mai plătească jucătorii cu contracte mari, peste posibilitățile bugetului.

În legătură cu cazul meciului dintre FC Brașov și Gaz Metan Mediaș, Iorgulescu a menționat: "Cazul este analizat de Comisia de Integritate din cadrul FRF. În funcție de rezultatele anchetei, am putea merge în Comitetul Executiv cu o propunere ca o altă echipă să fie în prima ligă" (în locul Concordiei Chiajna, bănuită că ar fi stimulat jucătorii de la FC Brașov, n. red.).

Adunarea Generală a LPF de luni a primit noii membri ai LPF, ca urmare a promovării din Liga I, FC Voluntari și ACS Poli Timișoara, și a aprobat pierderea calității de membru LPF a cluburilor care au retrogradat: Gaz Metan Mediaș, FC Brașov, U Cluj, Rapid, Oțelul și Ceahlăul. AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…