Grecia – România, duminică, ora 21.45, TVR 1. Piţurcă are echipa sub şapcă: “Motanul” Stancu, în loc de Maxim!

Grecia – România, duminică, ora 21.45, TVR 1. Piţurcă are echipa sub şapcă: “Motanul” Stancu, în loc de Maxim!

Echipa naţională de fotbal a României debutează duminică contra Greciei în preliminariile EURO 2014, meci care se va disputa pe stadionul “Karaiskakis” din Pireu fără spectatori. Ca de obicei, strategia de bază a lui Piţurcă este “să ne apărăm grupat, să nu luăm gol”, iar echipa va fi construită pe acest principiu, cu trei fundaşi centrali în apărare, doi mijlocaşi închizători şi sarcini defensive pentru fotbaliştii de bandă.
Portari. Dintre cei trei goalkeperi convocaţi, Pantilimon, Tătăruşanu şi Lung junior, doar jucătorul Astrei a apărat constant şi nu a făcut-o deloc rău. Piţi vrea însă să mizeze pe plusul de experienţă al goalkepeerului de la Fiorentina, care a bifat câteva meciuri de pregătire ale echipei viola. “Este problemă că doar un singur portar apără. Nu pot să mă plâng de Ciprian Tătăruşanu, care, în general, a apărat”, a încercat să explice selecţionerul alegerea, în limitele lui de vocabular.
Fundaşi. În absenţa “renegatului” Astrei, Măţel, Piţurcă va apela pentru postul de apărător dreapta la Tamaş, care a mai evoluat în trecut pe această poziţie. Ca variantă de rezervă este tot un fundaş central de meserie, Luchin. Pe stânga, Raţ e bătut în cuie, iar în centrul defensivei Piţurcă va alege doi jucători dintre Grigore, Chiricheş şi Goian, dar înclină să meargă pe mâna primilor doi enumeraţi.
Mijlocaşi. Hoban şi Pintilii sunt “închizătorii” preferaţi pentru acest meci, urmând ca în caz de “avarie” a unuia dintre aceşti jucători să apară Prepeliţă. Torje va ocupa banda dreaptă, în vreme ce pentru partea stângă, în absenţa lui Tănase, Piţurcă l-a ales pe Bogdan Stancu, care nu e străin nici el de acest post. “Motanul” e unul dintre favoriţii selecţionerului şi e considerat mai util decât Maxim pentru că aleargă şi în apărare.
Atac. “Nouarul” echipei naţionale va fi Ciprian Marica, fără dubii, cu stelistul Claudiu Keşeru ca şi variantă de schimbare. Atacantul lui Konyaspor va fi susţinut din spate de Chipciu, care va avea rolul să urce din linia doua pe spaţiile libere dintre fundaşi.

Cum va arăta România cu Grecia
Tătăruşanu – Tamaş, Chiricheş, Grigore (Goian), Raţ – Hoban, Pintilii – Torje, Chipciu, B. Stancu - Marica



“Bisericuţe” la naţională
Antrenamentul deschis presei al echipei naţionale, cel de luni seară, a scos încă o dată în evidenţă o realitate tristă: “tricolorii” nu formează o echipă unită, preferând să se grupeze “pe simpatii”. Bineînţeles că obiectivele foto au urmărit cum va decurge întâlnirea dintre Moţi şi stelişti, însă jucătorii roş-albaştrii şi fotbalistul lui Ludogorets s-au evitat constant. Chicpiu a ales mai mereu compania lui Chiricheş şi Tătăruşanu, în vreme ce fundaşul echipei bulgare s-a lipit de Hoban şi de Enache, de la Astra. După acelaşi sistem al bisericuţelor la naţională s-a alcătuit şi tandemul 100% „turcesc”, Ciprian Marica – Gabriel Torje (foto). Deşi ambii evoluează pentru Konyaspor, se pare că n-au avut timp să-şi spună totul în cantonamentele echipei de club şi la Mogoşoaia cei doi au dialogat în continuu.

Grupa F de calificare la EURO 2016

Duminică, 7 septembrie
Ungaria – Irlanda de Nord 19.00, DigiSport 2
Feroe – Finlanda 21.45
Grecia – România 21.45, TVR 1
Se mai joacă în acest an
11 octombrie: România – Ungaria, Finlanda – Grecia, Irlanda de Nord – Feroe
14 octombrie: Feroe – Ungaria, Finalnda – România, Grecia – Irlanda de Nord
14 noiembrie: Grecia – Feroe

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /