Ion Ţiriac: Simona Halep are foarte mult spaţiu de progresat

Fostul tenismen Ion Ţiriac a declarat, luni, că jucătoarea Simona Halep are foarte mult spaţiu de progresat, dar nu ştie dacă i-ar fi mai bine cu un antrenor român, precizând că nu îl cunoaşte pe fostul tehnician al ocupantei locului 3 WTA, belgianul Wim Fissette, nici pe "domnul care vine acum".

Simona Halep a anunţat, săptămâna trecută, că a încheiat colaborarea cu Wim Fissette, cu care a lucrat de la începutul acestui an. Ea spus că îşi doreşte un antrenor român, cu o mentalitate asemănătoare, care să o susţină şi când e greu şi când e bine şi care să fie foarte bun pedagog.

La Turneul Campioanelor, ultima competiţie la care a participat, Simona Halep l-a avut alături de ea şi pe Daniel Dobre, fost campion naţional şi fost antrenor al Alexandrei Dulgheru. Însă sportiva din Constanţa nu l-a nominalizat încă oficial pe Dobre ca noul ei tehnician.

Întrebat, luni, dacă se va ocupa şi de cariera Simonei Halep, Ţiriac, fost manager, a răspuns: "Simona Halep are un manager, care acum şapte ani, când a câştigat Roland Garros ca junioare, a crezut foarte mult în ea. Dar e un manager care îşi face datoria. Schimbă un antrenor cu altul. Tenisul este diferit. În tenis, jucătorul plăteşte antrenorul. Eu în viaţa mea am văzut un singur antrenor care a venit la mine şi mi-a zis «Mie îmi pare foarte rău, nu voi avea niciodată banii pe care îi am de la Becker, dar nu pot să-l ajut cu nimic. El pleacă din turneu, face ce vrea, el mă plăteşte». Aici însă nu e cazul , atunci când e bun antrenorul, trebuie să spună în două secunde dacă e bun. Simona Halep are o echipă a ei, care se ocupă de ea. Sigur că îmi dă bună ziua, mă mai întreabă şi despre ce e vorba. Ea este o mare sportivă. Nu cunosc dacă i-ar fi mai bine cu un antrenor român Nu vreau să mă exprim pentru că nu l-am cunoscut nici pe celălalt, nu-l cunosc nici pe domnul care vine acum. Ceea ce ştiu este că are foarte mult spaţiu de progresat. Acum depinde de cât de mult doreşte şi dumneai. Dar e o mare sportivă."

Omul de afaceri Ion Ţiriac a participat, luni, la inaugurarea bazinului olimpic "Tolea Grinţescu", din cadrul Complexului Sportiv Dinamo.

 


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Ghizdeanu i-a livrat pe Dragnea, Vâlcov și Dăncilă! Dosarul va fi declinat la DNA!

2 ULTIMA ORĂ / Document / Statele Unite își avertizează cetățenii că virusul ucigaș a explodat în alte 6 țări din As…

3 Zăngănit de cătușe către PSD! Voi ați citit discursul ambasadorului SUA de joi? Ați văzut postarea de pe Faceb…

4 Foarte corect articolul scris de Ioana Ene Dogioiu despre numirile în fruntea marilor parchete

5 Le Point / Armata americană debarcă în masă în Europa

recomandări

Te ia DNA: Laura Corina Georgescu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Veverița asta a fost salvată după un uragan