Iordănescu - Contractul meu expiră mâine, eu îmi doresc să merg la Campionatul European

Iordănescu - Contractul meu expiră mâine, eu îmi doresc să merg la Campionatul European

Antrenorul echipei naționale a României, Anghel Iordănescu, a declarat, miercuri, pe Aeroportul Henri Coandă, că joi îi expiră contractul cu Federația Română de Fotbal, precizând că își dorește să conducă prima reprezentativă la EURO 2016, așa cum și președintele Răzvan Burleanu dorește prelungirea actualei înțelegeri.

"Contractul meu expiră de mâine. Cu siguranță eu îmi doresc să merg la Campionatul European și, cu aceeași certitudine, președintele federației a anunțat că dorește să prelungim contractul", a spus el.

Întrebat când va semna, Anghel Iordănescu a răspuns: "Cât mai curând".

Selecționerul nu are un adversar pe care vrea să îl întâlnească la EURO 2016, dar speră ca România să evolueze două partide la Paris.

"Nu am o preferință referitor la adversari, dar mi-aș dori să cădem în grupa F și să fim a treia echipă din urna valorică. Asta ar însemna să jucăm două meciuri la Paris.

Ținem să jucăm la Paris pentru că este mai ușor pentru noi să găsim cantonamentul din preajma Parisului... și să nu facem prea multe deplasări", a afirmat antrenorul, precizând că nu îi este teamă să meargă la Paris după atentatele din 13 noiembrie.

"Asta este viața. Dacă ne e teamă, atunci să nu ne mai prezentăm", a adăugat Anghel Iordănescu.

În ceea ce privește partida amicală cu Italia, încheiată la egalitate, 2-2, tehnicianul s-a arătat mulțumit de rezultat, dar nu și de jocul echipei naționale care, în opinia lui, a suferit "în anumite momente".

"Ne putem declara mulțumiți din perspectiva rezultatului. În ceea ce privește jocul au fost momente bune, dar și momente în care echipa noastră națională a suferit. Una peste alta este un test extrem de util și mă bucur că am avut ocazia să jucăm cu o echipă bună, fostă campioană mondială, o echipă care este la a șasea participare consecutivă la un Campionat European", a explicat Iordănescu.

El speră ca România să poată disputa șase partide amicale până la începerea Campionatului European din vara anului 2016. "Va trebui să mai jucăm câteva meciuri tari, așa cum a fost cel cu Italia.

Înțeleg că președintele federației caută, pentru că se știe că am cerut să jucăm meciuri amicale cu Germania, Anglia, Italia, Spania, Belgia.

Sper ca până la turneul final să avem șase meciuri tari, indiferent ce se va întâmpla din punct de vedere al rezultatelor. Aceste jocuri ne vor întări, ne vor da posibilitatea să creștem și sper ca până la turneul final să mai apară câțiva jucători care să creeze o emulație în cadrul lotului", a spus antrenorul.

Delegația echipei naționale de fotbal a României s-a întors, miercuri, de la Bologna acolo unde a disputat o partidă amicală cu selecționata Italiei, încheiată la egalitate, 2-2.

AGERPRES (autor: Marius Țone; editor: Mircea Lazaroniu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”