Iorgulescu cere CCA sancţionarea arbitrilor care au greşit grav în partidele din retur

Iorgulescu cere CCA sancţionarea arbitrilor care au greşit grav în partidele din retur

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Gino Iorgulescu, solicită de urgenţă Comsiei Centrale a Arbitrilor să îi sancţioneze "exemplar" pe arbitrii care au influenţat prin greşelile lor rezultatele unor partide din Liga I, informează, luni, site-ul oficial al LPF.

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Gino Iorgulescu (Imagine: Marius Dumbrăveanu/Mediafax Foto)

"În condiţiile în care au fost introduşi începând cu etapa a XX-a arbitri suplimentari, greşelile brigăzilor delegate la unele jocuri din Liga I pot fi considerate ca influenţând unele rezultate din teren. Efortul financiar făcut de cluburi pentru plata acestora nu se justifică din moment ce nu a dus la îmbunătăţirea calităţii arbitrajelor. Liga Profesionistă de Fotbal nu poate sta pasivă în faţa unui fenomen care poate periclita ierarhia sportivă şi buna desfăşurare a competiţiei pe care o organizează. Drept urmare, solicită de urgenţă Comsiei Centrale a Arbitrilor o analiză eficientă, ale cărei consecinţe să fie aduse la cunoştinţa tuturor oamenilor din fotbal. Ar fi de dorit ca arbitrii, care au greşit grav în acest retur, să fie sancţionaţi exemplar", a afirmat Iorgulescu.

Gruparea FC Dinamo a criticat arbitrajul brigăzii conduse de Radu Petrescu la partida din deplasare cu Petrolul Ploieşti, încheiată la egalitate, scor 2-2. Oficialii dinamovişti au contestat penaltiul din care a fost înscris primul gol al adversarilor şi au reclamat faptul că nu li s-au acordat două lovituri de la 11 metri.

O altă partidă cu probleme de arbitraj a fost FC Viitorul - ACS Poli Timişoara, scor 1-2, condusă de centralul Alexandru Tudor. Finanţatorul FC Viitorul, Gheorghe Hagi, a criticat arbitrajul la finalul meciului, afirmând că Tudor nu a acordat un penalti formaţiei sale.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…