Jo Jo Dan va lupta pe 28 martie pentru titlul mondial al categoriei welter (IBF)

Jo Jo Dan va lupta pe 28 martie pentru titlul mondial al categoriei welter (IBF)

Boxerul român Jo Jo Dan îl va înfrunta pe englezul Kell Brook, deținătorul titlului de campion mondial al categoriei welter, versiunea IBF, în cadrul unei cale care va avea loc pe 28 martie, la Motorpoint Arena din Sheffield (Anglia).

Pentru Kell Brook (28 ani) aceasta va fi prima luptă în care își va apăra titlul cucerit în luna august 2014, la Carlson (California), în fața americanului Shawn Porter. Pugilistul englez nu a mai urcat în ring după ce, în luna septembrie, a fost atacat și înjunghiat în picior de un necunoscut, în timp ce se afla în vacanță în Tenerife (Spania).

"Sunt atât de emoționat acum. Când eram în spital mă gândeam că s-ar putea să nu mai pot merge din nou, iar acum îmi voi apăra titlul la mine acasă", a declarat Brook.

Jo Jo Dan a obținut dreptul de a lupta pentru titlul mondial după ce a câștigat meciul eliminatoriu pentru desemnarea challengerului oficial al lui Kell Brook.

"Jo Jo Dan a muncit din greu pentru a obține această șansă și va da totul în ring", a adăugat englezul, convins că o victorie în fața românului îi va deschide calea către "marile meciuri".

Promotorul lui Brook, Eddie Hearn, este bucuros că boxerul său va urca din nou în ring, după ce viața i-a fost pusă în pericol, urmă cu cinci luni. "Nu eram sigur că va mai putea lupta vreodată. Revenirea a fost dificilă, însă va lupta cu casa închisă, vor fi 11.000 de oameni pe Sheffield Arena", a spus Hearn.

Ionuț Dan Ion, alias Jo Jo Dan, în vârstă de 34 ani, a disputat 36 de meciuri ca profesionist, înregistrând 34 de victorii și 2 înfrângeri.

Viitorul său adversar, mai tânăr cu cinci ani, a câștigat în schimbat toate cele 33 de meciuri disputate până în prezent.

AGERPRES 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Noul Nostradamus” din Brazilia, profeție care dă fiori

2 Familia de interlopi Kalu, tatăl și fiii care spărgeau dinții cu ciocanul de șnițele, în urmărire

3 Ce știe Fukuyama? / „Un colaps mult mai mare al Rusiei se va dezvălui în zilele următoare”

4 VIDEO Europa se pregătește de război? Un tren plin cu tancuri se poloneze se îndreaptă spre graniță

5 Înlăturarea lui Putin de la putere este deja pregătită, spun serviciile secrete ucrainene