Jocurile Europene Baku 2015: Echipa masculină de sabie a României, medaliată cu argint

Jocurile Europene Baku 2015: Echipa masculină de sabie a României, medaliată cu argint

Echipa masculină de sabie a României a obținut medaliile de argint la Jocurile Europene de la Baku (Azerbaidjan), vineri, după ce a fost învinsă în finală de Italia la o singură tușă, cu 45-44. Massimiliano Murolo a câștigat meciul după o tușă reușită din săritură, surprinzându-l la ultimul schimb pe Tiberiu Dolniceanu.

Italia a condus România (Tiberiu Dolniceanu, Iulian Teodosiu, Alin Badea) în cea mai mare parte a finalei, dar tricolorii au fost aproape de medaliile de aur. Murolo a adus Italia în avantaj, după prima confruntare, cu Teodosiu (5-2). Dolniceanu a redus din diferență la duelul cu Alberto Pellegrini (10-8), după ce egalase la un moment dat (8-8).

Luigi Miracco a consolidat avantajul italienilor în fața lui Badea (15-12), dar Teodosiu a avut o evoluție remarcabilă în fața lui Pellegrini (20-19). Murolo a fost mai bun decât Badea (25-22), dar Dolniceanu a întors scorul în favoarea noastră după meciul cu Miracco (30-29). Situația a rămas neschimbată după duelul dintre Pellegrini și Badea (35-34), dar Italia a preluat din nou conducerea în urma confruntării Miracco — Teodosiu (40-38).

Meciul decisiv, dintre Dolniceanu și Murolo a fost dominat de român în prima parte, prin patru tușe consecutive, pentru 42-40, dar italianul a reușit trei tușe la rând și a preluat conducerea (43-42). Dolniceanu a reușit să egaleze de două ori, după ce Murolo a condus, italianul aducând aurul echipei sale grație ultimei tușe.

În semifinale, România învinsese la fel de dramatic Germania, cu scorul de 45-44, iar în sferturi sabrerii români câștigând clar în fața Ungariei, cu scorul de 45-34.

În meciul pentru medaliile de bronz, Germania a dispus de Rusia cu 45-44.

Dolniceanu l-a învins în semifinalele probei individuale la Baku pe italianul Luigi Miracco, scor 15-11. Miracco s-a impus, la rândul său, în fața lui Iulian Teodosiu, în sferturi, cu 15-10.

La Europenele de la Montreux, România a fost învinsă de Italia în semifinale, cu scorul de 45-32. Echipa Germaniei (Max Hartung, Matyas Szabo, Benedikt Wagner) s-a impus în finala cu Italia (Aldo Montano, Diego Occhiuzzi, Luca Curatoli), cu 45-44.

România a cucerit cinci medalii doar în concursul de scrimă de la Baku, la individual, aur prin Ana-Maria Brânză (spadă), argint prin Tiberiu Dolniceanu (sabie) și bronz prin Simona Gherman (spadă), aur prin echipa feminină de spadă și argint prin echipa masculină de sabie.

Bilanțul delegației României la Baku este de 12 medalii, trei de aur, cinci de argint și patru de bronz. Desfășurat, aurul a fost cucerit de Ana-Maria Brânză la spadă, de Andreea Chițu la judo (cat. 52 kg) și de echipa feminină de spadă (Ana-Maria Brânză, Simona Gherman, Simona Pop, Amalia Tătăran), argintul a fost câștigat de gimnasta Andreea Iridon la bârnă, Roxana Borha și Elena Meroniac în proba de kaiac dublu — 500 m, în proba de grup la gimnastică aerobică (Lavinia Panaete, Bianca Gorgovan, Dacian Barna, Gabriel Bocșer și Lucian Săvulescu), prin Tiberiu Dolniceanu la sabie și prin echipa masculină de sabie (Tiberiu Dolniceanu, Alin Badea, Iulian Teodosiu, Mădălin Bucur), iar medaliile de bronz au fost aduse de gimnasta Andreea Iridon la paralele, de gimnastul Marius Berbecar la paralele, de Daniela Hondiu la sambo (cat. 60 kg) și de Simona Gherman la spadă. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro