Jucătorii lui Manchester City au cele mai mari salarii din sport. Cum arată topul celor mai bine plătiţi sportivi din lume

Jucătorii lui Manchester City au cele mai mari salarii din sport. Cum arată topul celor mai bine plătiţi sportivi din lume

Manchester City este echipa cu cele mai mari salarii din sport, reiese dintr-un studiu realizat de ESPN Magazine şi Sportingintelligence, citat de BBC. Potrivit acestui studiu, echipa din Manchester le plăteşte jucătorilor săi, în medie, 5.3 milioane de lire sterline pe an, ceea ce înseamnă aproape 6.5 milioane de euro. La un calcul simplu, un jucător al "cetăţenilor" primeşte, în medie, 102.653 de lire sterline pe săptămână (aproximativ 125.000 de euro).

Este de remarcat faptul că în top 10 al celor mai bine remunerate echipe se regăsesc şase cluburi de fotbal, două de basebal şi două de baschet. Mai multe cluburi britanice domină acesta top, granzii Angliei plătindu-şi jucătorii regeşte. Astfel, Manchester United se află pe locul 8 în această ierarhie, Chelsea pe 10, Arsenal pe 11, iar Liverpool pe 20.

Pe de altă parte, Manchester City este echipa ai căror patroni sunt cei mai generoşi din lume. "Cetăţenii" încasează salarii mai mari decât echipele americane de basebal New York Yankees şi LA Dodgers, care se situează pe locurile 2 şi 3 în acest top. Următoarele două poziţii sunt ocupate de giganţii Spaniei, Real Madrid şi Barcelona. Ambele formaţii iberice îşi plătesc jucătorii de bază, în medie, cu 4.9 milioane de lire pe an (aproape 6 milioane de euro).

Studiul a fost realizat pe un eşantion format din 294 de echipe din 12 ţări. Sporturile analizate în acest studiu au fost fotbal, basebal, baschet, fotbal american şi cricket.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia