Karlovic, al treilea favorit, învins de Vesely în sferturi la BRD Năstase Țiriac Trophy

Karlovic, al treilea favorit, învins de Vesely în sferturi la BRD Năstase Țiriac Trophy

Tenismanul ceh Jiri Vesely, cap de serie nr. 7, este primul semifinalist al turneului BRD Năstase Țiriac Trophy (ATP), după ce l-a învins, vineri, la Arenele BNR din București, pe croatul Ivo Karlovic, al treilea favorit, cu 6-4, 6-4. Vesely (21 ani), numărul 46 mondial, a obținut o victorie nescontată, într-o oră și 19 minute, în fața uriașului croat de 36 de ani (2,11 m), care se află pe poziția a 22-a în clasamentul ATP.

Karlovic a reușit 11 ași (Vesely doar doi), însă cehul a avut procentaje mai bune, atât la primul serviciu pus în teren (67% față de 62%), cât și la punctele făcute cu primul serviciu (84% față de 82%) și al doilea serviciu (55%-45%).

Jiri Vesely, care și-a luat revanșa în fața lui Karlovic, care îl învinsese anul trecut la Dusseldorf, cu 7-6 (6), 7-6 (7), în semifinale, a fost învins în optimile ediției de anul trecut la București, de bulgarul Grigor Dimitrov (7-6, 6-2), cel care avea să câștige ulterior titlul.

În semifinala de sâmbătă, cehul va juca împotriva câștigătorului din sfertul care îi opune pe francezul Gilles Simon, principalul favorit, și francezul Daniel Gimeno-Traver. Turneul de la Arenele BNR este dotat cu premii totale de 439.405 euro. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /