Keşeru, bombardierul! Atacantul a intrat în istoria Stelei cu un record ce va fi greu de egalat de acum înainte

Keşeru, bombardierul! Atacantul a intrat în istoria Stelei cu un record ce va fi greu de egalat de acum înainte

Destinul a făcut ca Gâlcă să-i predea ştafeta chiar propriului său elev. Până vineri, “Costeluş”, cum îl alintă Didi Prodan pe antrenorul Stelei, era deţinătorul recordului de goluri marcate sub tricoul Stelei. Dăduse cinci “boabe” într-un meci Steaua- FC Argeş 5-0, disputat în 1994. Contra celor de la Pandurii, la rampă a ieşit însă Claudiu Keşeru, care a punctat de şase ori, stabilind şi scorul final 6-0. Keşeru a intrat astfel în galeria select a jucătorilor care au marcat de şase ori într-un meci din Liga I, alături de alţi cinci jucători, între care şi “Regele” Gheorghe Hagi.

În România, n-a înscris nimeni până acum şapte goluri într-o partidă de campionat şi în toată Europa, de-a lungul istoriei, doar trei fotbalişti au reuşit asta: Agustin Arana (1931) în Bilbao – Barcelona 12-1, Laszlo Kubala (1952) în Barcelona – Gijon 9-1 şi Alfonso Alves (2007) în Heerenven – Heracles 9-0.

Reuşitele lui Keşeru, care e acum liderul la zi al clasamentului golgheterilor, vin în completarea altor goluri înscrise de el în sezonul 2014-2015. În total, el are zece goluri, dintre care şapte în campionat, două în Cupa Ligii şi unul în preliminariile Ligii Campionilor. La momentul actual, Keşeru este depăşit într-un top al eficacităţii din Europa, doar de spaniolul Soriano, de la Salzburg, care are 12 golri în aceste debut de sezon, în toate competiţiile.

Pofta de gol a atacantului care a jucat zece ani în Franţa n-a închis problema transferului unui vârf de atac la Steaua. Gâlcă a dezvăluit că şi-l doreşte pe congolezul Jeremy Bokila, de la Terek Groznâi, dar negocierile cu fostul atacanat al Petrolului sunt anevoioase, deoarece ruşii cer două milioane de euro pe el, deşi antrenorul îl ţine foarte mult pe banca de rezerve. “Piovaccari şi Grozav nu sunt soluţii pentru mine”, a afirmat tehnicianul Stelei, în ciuda faptului că Valeriu Argăseală încearcă să-l readucă în Ghencea pe atacantul italian.

A dat patru goluri într-un meci

Keşeru nu e la prima ispravă cu goluri multe. Acum doi ani el a marcat de patru ori în partida Angers – Le Mans 4-0, din liga secundă franceză. De când a venit la Steaua, în martie 2014, Claudiu a dat 15 goluri în 21 de partide campionat. În România, el a mai jucat doar la FC Bihor, unde a debutat în 2002, la doar 16 ani, iar peste două sezoane a plecat în Franţa.

Au mai marcat şase goluri într-un meci:

Arpad Thierjung (1937): Chinezul - CAO 7-3
Ioan Ciosescu (1955): Ştiinţa Timişoara - Dinamo 8-0
Gheorghe Hagi (1986): Sportul - FC Olt 7-5
Claudiu Vaişcovici (1988): Dinamo - CSM Suceava 9-1
Marian Popa (1993): Farul - Oţelul 6-3
Claudiu Keşeru (2014): Steaua - Pandurii 6-0

1 gol la naţională are Claudiu Keşeru, în singura sa apariţie sub tricolor, la un meci cu Andorra, în 2013

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?