Liga I: Steaua - Astra Giurgiu 0-1

Liga I: Steaua - Astra Giurgiu 0-1

Liderul Astra Giurgiu a învins campioana Steaua București cu scorul de 1-0 (0-0), duminică seara, în deplasare, într-un meci desfășurat în Complexul Sportiv "Nicolae Dobrin" din Pitești, în etapa a 19-a Ligii I de fotbal.

Astra a dat lovitura la ultima fază a meciului (90+5), când fundașul Valerică Găman a marcat cu o lovitură de cap de la circa 12 metri, în urma unui corner executat de Fernando Boldrin.

În prima repriză, Steaua a dominat teritorial și a ratat o mare ocazie de gol, prin Adrian Popa (28), scăpat singur cu portarul Lung jr. Oaspeții au cerut penalty la un duel între Fernando Varela și Boldrin (18), dar arbitrul nu a acordat lovitura de pedeapsă.

Steaua a suferit o lovitură în prima repriză, după ce internaționalul Alex Chipciu s-a auto accidentat și a trecut înlocuit în minutul 29.

După pauză, oaspeții au avut prima oportunitate, la un șut-centrate al lui De Amorim (54), respins de portarul Niță. Steaua a replicat cu o fază aproape identică (54), cu Breeveld în prim plan.

Giurgiuvenii și-au mai creat două ocazii de gol, prin Boldrin (75) și Budescu (76), dar de fiecare dată Niță s-a opus, jucătorii Astrei cerând din nou penalty la acțiunea lui Budescu.

Steaua putea înscrie golul victoriei în minutul 88, dar Lung jr a respins salvator șutul lui Stanciu din marginea careului.

Steaua are o singură victorie în ultimele șase etape, două egaluri și trei eșecuri, pierzând trei din ultimele patru meciuri.

Astra e neînvinsă de patru partide, dintre care a câștigat trei.

FC Steaua București — AFC Astra Giurgiu 0-1 (0-0), Complex Sportiv "Nicolae Dobrin" — Pitești
A marcat: Valerică Găman (90+5).
Arbitru: Radu Petrescu (București); arbitri asistenți: Ovidiu Artene (Vaslui), Sebastian Eugen Gheorghe (Suceava); arbitru de rezervă: Adrian Illyes (Ploiești)
Observatori: Laszlo Sajtos (Sibiu) — CCA, Mihai Stancu (București) — LPF

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...