Marian Oprea, locul 5 în finală la triplusalt la CE de la Zurich

Marian Oprea, locul 5 în finală la triplusalt la CE de la Zurich

Sportivul Marian Oprea s-a clasat, joi seară, pe locul 5 în finală la triplusalt, la Campionatele Europene de atletism de la Zurich.

Marian Oprea (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Marian Oprea a debutat în finala de 12 la triplusalt cu o săritură de 16.94 metri, cea mai bună performanţă personală a sezonului, urmată de două ratări, însă prima săritură i-a permis să intre în finala de 8, în care a mai sărit 16,52 metri şi 16,71 metri, astfel încât a încheiat competiţia pe locul 5.

Medalia de aur a fost câştigată de Benjamin Compaore (Franţa, 17,46 metri), urmat pe podium de Lyukman Adams (Rusia, 17,09 metri) şi de Aleksei Fyodorov (Rusia, 17,04 metri).

Tot în reuninea de joi seară, Andreea Ogrăzeanu, calificată în semifinale la 200 de metri, nu a mai luat startul în seria 2, din cauza unui traumatism pe muşchii superiori ai coapsei, survenit în timpul cursei de joi dimineaţă.

De asemenea, Mirela Lavric s-a calificat în finală la 800 de metri, la timp, încheind cursa cu timpul de 2:01.24 minute, cea mai bună performanţă personală a sezonului.

Până în prezent, delegaţia tricoloră a obţinut două clasări pe locul 7, prin Alina Rotaru la săritura în lungime, respectiv Cătălin Cîmpeanu, la 100 de metri.

Delegaţia României la CE de la Zurich include 24 de sportivi (10 băieţi şi 14 fete), obiectivul fiind de câştigare a două medalii şi 2-3 calificări în finale.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”