Martina Hingis revine, după 17 ani, în echipa de Fed Cup a Elveției

Martina Hingis revine, după 17 ani, în echipa de Fed Cup a Elveției

Martina Hingis a fost convocată la echipa Elveției de Fed Cup după 17 ani de absență, în vederea întâlnirii cu Polonia de la Zielona Gora, programată în zilele de 18 și 19 aprilie, în cadrul barajului de promovare/retrogradare pentru Grupa Mondială a competiției feminine de tenis. Hingis, în vârstă de 34 de ani, nu a mai jucat pentru Elveția de la finala Fed Cup din 1998 pierdută la Geneva în fața Spaniei, înainte de a fi selecționată luni de căpitanul elvețian Heinz Günthardt.

Revenirea sa la echipa națională era așteptată în măsura în care ea este obligată să joace în Fed Cup pentru a-și putea îndeplini obiectivul de a participa la Jocurile Olimpice de vară de la Rio de Janeiro, din 2016, în proba de dublu mixt, posibil alături de Roger Federer.

După o primă retragere anunțată în februarie 2003, cvintupla laureată la turneele de Mare Șlem, la simplu, a revenit în circuit în 2006, după care s-a retras din nou în noiembrie 2007 în urma unui control antidoping pozitiv la cocaină.

De la cea de-a doua revenire în 2013, jucătoarea elvețiană de origine slovacă nu a participat decât la probele de dublu. În acest sezon, ea a câștigat Australian Open la dublu mixt alături de indianul Leander Paes și a mai obținut două titluri consecutive la dublu feminin, la Indian Wells și apoi la Miami, alături de indiana Sania Mirza.

Cu Hingis, care le va avea partenere de echipă pe Timea Bacsinszky (22 WTA), Stefanie Voegele (91 WTA) și Viktorija Golubic (236 WTA), echipa Elveției speră să revină în elita mondială a tenisului feminin din care nu mai face parte din 2004. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante