Monica Niculescu, învinsă de Carla Suarez Navarro, turul al doilea la Wuhan (WTA)

Monica Niculescu, învinsă de Carla Suarez Navarro, turul al doilea la Wuhan (WTA)

Jucătoarea română de tenis Monica Niculescu a fost învinsă de Carla Suarez Navarro (Spania), a șaptea favorită, cu 5-7, 6-3, 6-4, marți, în runda a doua a turneului WTA de la Wuhan (China), dotat cu premii totale de 2.212.250 dolari, după un meci care a durat două ore și 36 de minute.

În decisiv, Monica a fost condusă cu 3-1, dar a reușit să câștige trei ghemuri la rând și să preia controlul cu 4-3. La 4-4, iberica și-a creat o minge de break, iar Niculescu a comis dublă greșeală, după care Suarez Navarro și-a fructificat avantajul serviciului.

Aceasta este a cincea victorie reușită de Suarez Navarro (27 ani, 10 WTA) în fața Monicăi Niculescu (28 ani, 47 WTA) în cinci meciuri. În 2013, în primul tur la Paris, iberica se impunea cu 6-3, 7-6 (3), în 2014, în sferturi la Florianopolis, Carla câștiga cu 4-6, 6-0, 4-1 (abandon Monica), iar anul acesta jucătoarea spaniolă a câștigat la Antwerp, în optimi, cu 4-6, 6-0, 6-2, și la Roland Garros, în primul tur, cu 6-2, 6-2.

Niculescu va primi 13.335 dolari și 60 de punte WTA pentru evoluția de la simplu, însă va juca și la dublu, alături de Irina Begu, chiar marți, împotriva chinezoaicelor Yi-Fan Xu/Saisai Zheng.

Înaintea partidei de la Wuhan (unde a intrat direct în turul al doilea), Suarez avea doar o victorie în ultimele zece partide jucate în circuit.

Tot marți, al Wuhan, în turul secund, Simona Halep (principala favorită) o întâlnește pe rusoaica Anastasia Pavliucenkova, iar Irina Begu joacă împotriva italiencei Roberta Vinci.

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...