Năstase după eliminarea Simonei Halep: Nu e șocant și nici rușinos, în tenis se mai învață și din înfrângeri

Năstase după eliminarea Simonei Halep: Nu e șocant și nici rușinos, în tenis se mai învață și din înfrângeri

Fostul tenisman Ilie Năstase a declarat, marți, pentru AGERPRES, că nu este "șocant" și nici "rușinos" faptul că Simona Halep, numărul doi mondial, a pierdut în primul tur la Australian Open, precizând că în acest sport "se învață și din înfrângeri".

"Nu e șocant, s-au mai întâmplat astfel de lucruri. În general la început de an, de sezon, sunt surprize. Și o să vedeți că vor mai fi. Ar fi bine să poți să te programezi: Uite, eu vreau să fiu în forma maximă la Australian Open. Dar nu se poate. Se întâmplă și surprize. Simona câștigă 50 de meciuri la rând și apoi pierde unul și acum e eșec rușinos? Nu, nu e rușinos. În tenis se mai învață și din înfrângeri. Oricum, cred că a avut și o adversară într-o formă foarte bună. Spun cred, pentru că nu am văzut decât puțin din meci. Pentru ca cineva să o bată pe Simona trebuie să joace nu bine, ci foarte bine, să fim serioși acum. Deci chinezoaica (n.r. — Shuai Zhang) a avut o zi foarte bună. În plus, acum toată lumea vrea să o bată pe Simona pentru că e numărul doi mondial. Dacă până acum ea era cea care făcea tot posibilul să le bată pe cele de sus, acum situația e fix invers", a spus Năstase pentru AGERPRES.

Cei care nu au jucat tenis niciodată nu ar trebui să facă pronosticuri pentru că nu știu cât de greu este pentru un jucător să treacă de turul întâi, este de părere Ilie Năstase. "Din păcate, noi întotdeauna pățim așa. Facem pronosticuri, că Simona ajunge nu știu unde, că tabloul e ușor. Ați văzut că tabloul nu e ușor? Eu așa zic, să nu mai facem pronosticuri. Și la fotbal zicem că facem, că dregem, și o să vedeți ce o să pățim și la EURO. Așa că nu e bine să facem pronosticuri. Cine nu e în fenomen și nu a jucat tenis spune că Simona e în finală de la tragerea la sorți. Dar nu știe cât de greu e să treci de turul 1, de turul 2", a explicat Năstase.

El susține că românii trebuie să fie alături de Simona Halep și atunci când pierde, precizând că șansele cele mai mari de a câștiga un Grand Slam le are la Roland Garros. "După mine cele mai mare șanse le are Simona la Roland Garros. Ea pe zgură poate câștiga. Până la urmă este reprezentanta unei națiuni care a jucat mult tenis pe zgură. Bineînțeles că dacă vrei să fii numărul 1 trebuie să câștigi pe orice suprafață. Ea trebuie să joace în continuare, să lupte. Iar noi trebuie să fim alături de ea și când câștigă, dar și acum când pierde", a precizat fostul tenisman.

Simona Halep ar trebui să facă o pauză și să își rezolve în totalitate problemele medicale de la tendonul lui Ahile de la piciorul stâng, consideră Ilie Năstase. "Eu în locul ei m-aș opri acum, aș lua o pauză de o lună, o lună și ceva, și aș rezolva definitiv problema medicală de la picior. Pentru că acele dureri tot apar la ea. Și e riscul ăsta că starea se poate agrava și să nu poți juca o perioadă mai lungă. Are un preparator fizic, de ce nu îi spune lucrurile astea? Cum să te refaci jucând? Dar eu nu îi dau sfaturi Simonei, spun doar că eu în locul ei aș rezolva de tot problema medicală. Pentru că după aia iar se spune că Năstase o sfătuiește nu știu ce. Nu, eu nu îi dau sfaturi", a precizat Ilie Năstase.

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul doi mondial, a fost învinsă , marți, de chinezoaica Shuai Zhang (venită din calificări), cu 6-4, 6-3, marți, la Melbourne, în runda inaugurală a turneului Australian Open, primul de Mare Șlem al anului.

Halep, sfertfinalistă în ultimii doi ani la Melbourne, va pierde locul al doilea în clasamentul WTA după Australian Open. Pentru participare, ea s-a ales cu 34.500 dolari australieni și 10 puncte WTA.

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina