Natație: Michael Phelps, condamnat la 1 an de închisoare cu suspendare și supraveghere 18 luni

Natație: Michael Phelps, condamnat la 1 an de închisoare cu suspendare și supraveghere 18 luni

Înotătorul american Michael Phelps, un veritabil erou în țara lui, cel mai titrat sportiv din istoria Jocurilor Olimpice, cu 22 de medalii, dintre care 18 de aur, a fost condamnat vineri la o pedeapsă cu închisoarea de 1 an, cu suspendarea executării, dar sub supraveghere de 18 luni, timp în care la orice abatere ar putea fi încarcerat.

Tribunalul districtului Maryland, prezidat de judecătorul Nathan Braverman, a dat pedeapsa pentru conducerea automobilului în stare de ebrietate și exces de viteză, instanța ordonând și continuarea unui program de dezintoxicare.

În perioada de supraveghere, Phelps nu va putea bea alcool, dar va putea pleca din SUA pentru a se antrena și a participa la competiții.

"Sper că nu vom mai avea această conversație din nou", a concluzionat judecătorul.

Phelps, 29 de ani, a fost reținut de poliție în dimineața zilei de 30 septembrie, fiind prins la volanul automobilului său, un Land Rover alb, cu 135 km/h într-un tunel din Baltimore (Maryland), unde limita de viteză este de 70 km/h. "A fost incapabil să efectueze de o manieră satisfăcătoare o întreagă serie de teste standard pentru a-i evalua sobrietatea", a explicat poliția în acel moment, ajungând astfel la concluzia că "a condus sub influență" (DUI), mai ales că a depășit și linia continuă, intrând pe sensul opus.

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”