O nouă cursă de Formula 1 în nocturnă: Marele Premiu al Bahrainului

O nouă cursă de Formula 1 în nocturnă: Marele Premiu al Bahrainului

Marele Premiu al Bahrainului, programat în acest week-end, pe circuitul de la Sakhir, se va desfăşura în premieră în nocturnă şi va ridica la trei numărul de curse ce vor avea loc în 2014 sub lumină artificială, alături de Singapore Grand Prix şi Abu Dhabi Grand Prix.

O nouă cursă de Formula 1 în nocturnă: Marele Premiu al Bahrainului (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)

Ediţia din acest an, a zecea, a cursei din Bahrain va începe duminică, la ora locală 18.00 (aceeaşi la Bucureşti), la scurt timp după apusul soarelui. Calificările vor avea loc sâmbătă, tot de la 18.00.

Peste 5.000 de becuri montate pe 495 de stâlpi vor asigura un iluminat ce va permite transmisia TV în sistem high-definition.

Până în prezent, cursa avea loc după-amiaza, de la ora 15.00.

Circuitul de la Sakhir este situat în deşert, în sud-vestul insulei-stat. Construit între 2003 şi 2004, acesta a fost parţial gata la ediţia inaugurală. Costurile circuitului "desenat" de arhitectul german Herman Tilke au fost de aproximativ 150 de milioane de dolari şi au fost suportate de guvern.

Nisipul a reprezentat o mare problemă, deoarece ajungea pe pista lungă de 5,4 kilometri la fiecare adiere de vânt. Organizatorii au găsit o soluţie inedită pentru a remedia această situaţie, pulverizând adeziv pe dunele din apropierea circuitului.

Marele Premiu al Bahrainul s-a disputat începând din 2004, cu excepţia ediţiei 2011, care a fost anulată din cauza manifestaţiilor de protest faţă de regimul aflat la putere.

Cursa de la Sakhir reprezintă etapa a treia a Campionatului Mondial de Formula 1.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...