Olăroiu, în istorie: statistica îl plasează lângă Lucescu şi Boloni, iar arabii îl compară cu Ibrahimovici

Olăroiu, în istorie: statistica îl plasează lângă Lucescu şi Boloni, iar arabii îl compară cu Ibrahimovici

Săptămâna şi trofeul pentru Cosmin Olăroiu. La nouă zile după ce a cucerit titlul cu Al-Ahli Dubai, tehnicianul de 44 de ani a câştigat şi Cupa Emiratelor.

În ultimul act, Al-Ahli a fost condusă, la pauză, de Al-Jazira, trupa pregătită de Walter Zenga. A întors însă spectaculos scorul, în partea secundă, cu două goluri în minutele 69 şi 81, pentru a se impune cu 2-1. A fost a doua victorie, în 13 zile, pe care Oli a obţinut-o în faţa lui Zenga, după acel 3-1 din campionat.

Graţie succesului din finala cupei, tehnicianul de 44 de ani a realizat o triplă istorică: pentru prima dată, un club din Emirate a reuşit să câştige Supercupa, campionatul şi Cupa Emiratelor în aceeaşi stagiune.

Cel mai bun sezon din carieră

Acest hattrick a reprezentat o premieră şi pentru Cosmin Olăroiu, care traversează cel mai bun sezon din cariera sa de antrenor. Până acum, el cucerise maximum două trofee într-o stagiune.

La fel ca Lucescu şi Boloni

În cazul suedezului, această serie formidabilă a început în 2006-2007, la Inter Milano, deoarece titlurile din 2004-2005 şi 2005-2006, ambele cucerite cu Juventus, au fost şterse din palmaresul lui Ibra, după scandalul „Calciopoli“. Olăroiu şi-a început „vănătoarea de trofee“ din 2008, la finalul primului sezon petrecut în Asia, la Al-Hilal (Arabia Saudită).

Acum, când a ajuns la trei competiţii câştigate într-un singur sezon, Oli a devenit al patrulea tehnician român care atinge o asemenea performanţă, după Ilie Balaci, Mircea Lucescu şi Ladislau Boloni.

Îl poate egala pe Balaci

În topul all-time, Balaci rămâne pe locul 1, cu patru trofee adunate într-o singură stagiune. S-a întâmplat în 1991-1992, atunci când „Minunea blondă“ a luat Liga Campionilor Africii, Cupa Tunisiei, titlul şi Cupa Cluburilor din Africa şi Asia, toate cu Club Africain.

Olăroiu poate egala această performanţă a lui Balaci, luna viitoare, mai precis, la 18 mai, dacă va câştiga şi Cupa Preşedintelui, în ultimul meci al sezonului. În finală, Al-Ahli va întâlni Al-Ain, fosta echipă a lui Oli, acolo unde evoluează, în prezent, Mirel Rădoi.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”