Patricia Țig, calificată în premieră în sferturile unui turneu WTA, la Baku

Patricia Țig, calificată în premieră în sferturile unui turneu WTA, la Baku

Jucătoarea română de tenis Patricia Maria Țig s-a calificat în premieră în sferturile unui turneu WTA, joi, la Baku (Azerbaidjan), competiție dotată cu premii totale de 226.750 dolari, după ce a trecut de ucraineanca Olga Savciuk cu 7-5, 6-4. Țig (21 ani, 154 WTA), venită din calificări, s-a impus într-o oră și 18 minute în fața unei adversare mai experimentate, Savciuk (27 ani) ocupând locul 283 în ierarhia mondială, după ce în 2008 era pe 79.

Patricia a debutat recent pe tabloul unui turneu WTA, la BRD Bucharest Open, unde s-a oprit în optimile de finală, iar acum, la Baku, a făcut un pas mare spre intrarea în top 100 WTA.

Țig și-a asigurat un cec de 6.175 dolari și 78 de puncte WTA, iar în sferturi o va înfrunta pe croata Donna Vekic (19 ani, 140 WTA). Aceasta va fi prima confruntare dintre cele două.

Românca este programată să joace joi și în sferturile probei de dublu, alături de japoneza Misa Eguchi, împotriva principalelor favorite, rusoaicele Margarita Gasparian/Alexandra Panova. AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...