Patricia Țig, învinsă în optimi la BRD Bucharest Open (WTA)

Patricia Țig, învinsă în optimi la BRD Bucharest Open (WTA)

Jucătoarea română de tenis Patricia Maria Țig a fost învinsă clar de slovena Polona Hercog, cu 6-0, 6-2, miercuri, în optimile de finală ale turneului BRD Bucharest Open (WTA), care are loc la Arenele BNR din Capitală și e dotat cu premii totale de 226.750 dolari. Totuși, Țig a cedat mai greu decât o arată scorul în fața slovenei de 24 de ani, meciul durând o oră și 20 de minute. Hercog ocupă locul 87 în ierarhia feminină, dar cea mai bună clasare a sa a fost locul 35, în 2011.

La prima sa participare la un turneu WTA, Țig (20 ani), aflată pe locul 170 în lume, a trecut în primul tur de Silvia Soler-Espinosa (Spania), care s-a retras la scorul de 6-4, 3-1 pentru româncă. Țig va fi recompensată cu 3.310 dolari și 30 de puncte WTA. Ea va continua la dublu, unde se află în sferturile de finală, alături de Andreea Mitu.

Italianca Roberta Vinci, a doua favorită și finalista ediției de anul trecut, s-a calificat în optimi după 6-2, 6-1 cu unguroaica Timea Babos. Vinci (32 ani, 45 WTA) are acum 3-1 în duelul cu Babos (22 ani, 82 WTA). Următoarea sa adversară va fi sârboaica Aleksandra Krunic.

La dublu, Irina Maria Bara și Mihaela Buzărnescu au fost învinse în primul tur de cuplul Katerina Bondarenko (Ucraina)/Eva Hrdinova (Cehia), cu 6-4, 6-2, în timp ce perechea Okasana Kalașnikova (Georgia)/Demis Schuurs (Olanda), cap de serie numărul patru, s-a calificat în sferturi după 6-3, 7-5 cu cuplul Florencia Molinero (Argentina)/Valeria Solovieva (Rusia). AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”